26 / 04 / 2024

Folkart'ın imar planı değişikliğine belediyelerden itiraz!

Folkart'ın imar planı değişikliğine belediyelerden itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Folkart Yapı'nın Bornova'da yer alan arazisinde imar planı değişikliğine gitmesine İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bornova Belediyesi'nin olumsuz görüş verdiği ortaya çıktı.




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Folkart Yapı'nın Bornova'daki arazisinde imar planı değişikliğine gitmesine izmir Büyükşehir Belediyesi ile Bornova Belediyesi'nin olumsuz görüş verdiği ortaya çıktı. Bakanlık, Bornova'da Forum Bornova'nın hemen karşısında, Tarım il Müdürlüğü'nün arkasındaki 24 bin 473 metrekarelik araziyi "konut dışı kentsel çalışma alanfndan çıkarıp "2. ve 3. derece iş merkezi alanfna dönüştürmek için her iki belediyeden de görüş istedi. Ancak Büyükşehir ve Bornova Belediyeleri, imar planı değişikliği hakkında olumsuz görüş bildirdi. Buna rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, arazide imar planı değişikliğine gitti. Böylece arazi konut yatırımlarına açılmış oldu. 


29 Ekim'e kadar askıya çıkarıldı imar değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım imar Planı Değişikliği ve 1/1000 uygulama imar planı değişikliğini 20 Ağustos'ta karara bağlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, onaylı imar planı değişikliklerini de askıya çıkardı. Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü'nde 29 Ekim'e kadar askıya çıkarılan imar planı değişikliğine Bornova Belediyesi'nin itiraz edeceği öğrenildi. 



Milliyet Ege


Geri Dön