19 / 03 / 2024

Folkart'tan Bornova'ya 2. proje!

Folkart'tan Bornova'ya 2. proje!

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, 2016 yılına dikkat çekici yeni bir proje ile gireceklerini, Bornova'da, Özellleştirme İdaresinden alınan arazi ile ilgili çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.



200 metre yüksekliği ile Avrupa'nın sayılı yüksek binaları arasında yer alan Folkart Towers açılışından bu yana geçen sürede dünyanın ve Türkiye'nin ünlü markalarının yer aldığı alış veriş alanları, restorantlar, kafeler, spor merkezi ve unlu sanatçıların eserlerinin sergilendiği galerisi ile İzmir'in yeni kent merkezinde modern bir yaşamın kapüarını araladı. Projeyi hayata geçiren İzmirli inşaat firması Folkart'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, önümüzdeki 5 yıllık süreçteki hedeflerini anlattı. İnşaat sektöründe 5 yıl sonra Türkiye'nin en büyüğü olmayı hedeflediklerim dile getiren Sancak, "Stratejik planlarımızı buna göre yaptık. Beş yıl sonra 2020 yılı sonunda Folkart, Türkiye'nin en büyük inşaat firması olacak. Şirketimiz marka değeri, kalite, itibar, mimari fark yaratma, şehre kattığı değer, çevreye kattığı değerler gibi belirli kriterlerin hepsini yerine getirerek birinci sıraya yerleşecek. Yeni projelerimiz adım adım bu hedefimize ulaşmamıza katkıda bulunacak" dedi.  Folkart Towers Projesi ile kazandıkları tecrübe, itibar ve güvenin yeni projeler için büyük kolaylık sağladığını ifade eden Sancak, "Folkart Tovvers'ın belirtilen sürede tamamlanarak hizmete girmesi yem projelerin satışına büyük ivme kazandırdı. Bunu Bornova'da inşası süren Folkart Life Bornova'da yaşadık. Kasım başında yaklaşık 300 milyon TL'lik yatırım maliyeti olan 830 dairelik projenin yüzde 75'lik bölümü satıldı. Bunu 5 ay gibi rekor bir sürede gerçekleştirdik" diye konuştu. 


Yeni yılda yeni proje 

2016 yılına dikkat çekici yeni bir proje ile gireceklerini, Bornova'da, Özellleştirme İdaresinden alınan arazi ile ilgili çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyleyen Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Sancak, "ihaleyle aldığımız 27 bin 500 metrekarelik bir arazi var. Buraya 900 ofis ve rezidans bin 500 öğrencinin eğitim göreceği bir okul ile alışveriş merkezinden oluşan yeni bir yaşam alam kuracağız. Toplam yatırım değeri 400 milyon TL olan proje 24 ayda teslim edilecek" diye konuştu. 



''Çeşme bizim için çok önemli" 

Türkiye'nin turizm cenneti olan Çeşme'nin kendileri için buyuk önem taşıdığını, Paşalimanı Mevkii'nde inşaatına Eylül ayında başlanan Folkart Blu Çeşme'nin yanı sıra önümüzdeki yıl Fener Burnunda ikinci bir projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını belirten Sancak, "Bu proje de Folkart Blu Çeşme gibi süitlerden oluşacak.  İzmir- İstanbul Otoyolu tamamlandıktan sonra Çeşme'ye çok kolay ulaşılabilecek. Çeşme sadece İstanbul'un değil Bursa, Balıkesir gibi bir çok şehrin sayfiyesi haline gelecek önümüzdeki 5-10 yılda iç ve dış turizmde çok daha parlayıp Bodrum dahil Türkiye'nin en gözde tatil beldesi olacak.  Buradan kaynaklanacak talebi göze alarak Çeşme yatırımlarımızı artırıyoruz. İnsanlar buraya geldiklerinde evlerine ısıtmasıyla, klimasıyla, temizlik, çamaşır, ütü gibi ihtiyaçları karşılanmış olarak gidip oturabilecek tam tatil keyfi sürecek. Yatırımcılar için ise buraya yaptıkları yatırımların değeri kat kat artacak" dedi. 



İzmir dışına yatırım

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, uzun vadede  İzmir  dışına yatırım yapmak ve İzmir'deki kentsel dönüşüm sürecinin önemli aktörü konumuna gelmeyi hedeflediklerini de dile getirdi. İnşaat sektöründeki kıyasıya rekabetin sektörde var olan pek çok şirketi ortadan kaldırdığını bundan dolayı şimdiye kadar temkinli davranmayı tercih ettiklerini anlatan Sancak.  "Ancak artık İstanbul-İzmir Otoyolu aksı üzerinde bulunan Bursa. Balıkesir, Manisa gibi kentlerde yatırım planlamaya başladık. Daha uzun vadede Antalya ve  Adana  başta olmak üzere Türkiye'nin diğer illerine de yatırım yaparak genişleyeceğiz" dedi. 


Hürriyet Ek




Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Folkart'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak 2016 yılına dikkat çekici yeni bir proje ile gireceklerini söyledi. Bornova'da, Özellleştirme İdaresi'nden alınan arazi ile ilgili çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirten Sancak, "İhaleyle aldığımız 27 bin 500 metrekarelik bir arazi var. Buraya 900 ofis ve rezidans bin 500 öğrencinin eğitim göreceği bir okul ile alışveriş merkezinden oluşan yeni bir yaşam alanı kuracağız. Toplam yatırım değeri 400 milyon lira olan proje 24 ayda teslim edilecek" bilgisini verdi. 


Şirketin aynı bölgede inşaatı devam eden Bornova projesinde ise satışlar devam ediyor. 300 milyon liralık yatırımla yükselen site 830 daireden oluşuyor. 


Bugün



Haber Habertürk Egeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Folkart'ın bugüne kadar kente 900 milyon lira yatırım yaptığını belirten Sancak, Çeşme ve Bornova projelerinin yanı sıra Avrupa'nın en yüksek binasına temel atacaklarını dile getirdi.


İZSİAD'ın bu yıl 11. kez düzenlediği İzmir'e Katkı Ödülleri gecesinde büyük çaplı yatırımlarıyla kent ve ülke ekonomisine katkı sağladığı gibi İzmir'in estetiğine de şık ve modern bir hava kattığı için ödüllendirilen Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İZSİAD'a teşekkür etti. İzmir'in önde gelen isimlerinin katılımıyla önceki akşam Tarihi Havagazı Fabrikasında düzenlenen törende ödülünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun elinden alan Mesut Sancak, "Böylesine anlamlı bir ödüle layık görülmekten dolayı büyük bir mutluluk duydum. Bu ödül bizim Folkart olarak yaşadığımız kente duyduğumuz sorumluluğu daha fazla hissetmemizi sağladı. Bu bilinçle 2016 yılında hayata geçirmeyi planladığımız sıradışı projelerimizle bayrağı Avrupa ve tüm dünyaya taşımayı hedefliyoruz. İzmir'in marka değerini artıracak her türlü faaliyetin içinde olmaktan gurur duyacağız" dedi. 


İLKLERİ YAPTIK 

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Sancak, kurulduğu günden bugüne kadar İzmir'e 900 milyon TL'lik yatırım yapan Folkart'ın önümüzdeki yıl 1.2 milyar TL'lik yatırım yapmayı hedeflediğini dile getirerek, "2016 yılında Çeşme ve Bornova'da yapacağımız iki projenin yanı sıra Avrupa'nın en yüksek binasının temelini atacağız. İzmir'e olan borcumuzu "ilk"leri gerçekleştirmeye devam ederek ödeyeceğiz" diye konuştu. 


DEV PROJELER 

2006 yılında kurulan Folkart, İzmir'in de ilk A+ konut projesi olan Folkart Narlıdere'yi gerçekleştirdi. Folkart Narlıdere'yi, Folkart Mavişehir izledi. Müşterilerine dünya standartlarında yaşam alanları sunan Folkart'ın 3. projesi Türkiye'nin gözde tatil ve turizm merkezi Çeşme'de "Folkart Çeşme Paşalimanı Projesi" oldu. İzmir kent merkezinde Avrupa'nın en yüksek ikiz kuleleri olan 200 metre yükseklikteki Folkart Towers'ı geçen yıl tamamlayan Folkart, 2015 yılı içerisinde 830 konuttan oluşan Folkart Life Bornova ile Çeşme'de 83 süitten oluşan Folkart Blu Çeşme projelerinin inşaatına başladı. 


Yunus Emre ÇINAR/Habertürk Egeli


Geri Dön