24 / 04 / 2024

Folkart'tan Çeşme'ye 5 katlı otel!

Folkart'tan Çeşme'ye 5 katlı otel!

Turizm cenneti Çeşme’nin Paşalimanı Koyu’ndaki inşaatlara yenileri ekleniyor. Bu kez başrolde iktidara yakın işadamı Ethem Sancak’ın yeğeni var. Mesut Sancak, Çeşme’nin en güzel koyu için 5 katlı yeni bir otel projesi hazırladı. İnşaat eylül ayında başlay



Turizm cenneti Çeşme’nin Paşalimanı Koyu’ndaki inşaatlara yenileri ekleniyor. Bu kez başrolde iktidara yakın işadamı Ethem Sancak’ın yeğeni var. Mesut Sancak, Çeşme’nin en güzel koyu için 5 katlı yeni bir otel projesi hazırladı. İnşaat eylül ayında başlayacak.


Ege’­nin en önem­li tu­rizm bel­de­le­rin­den bi­ri Çeş­me de ran­ta kur­ban gi­di­yor. Her yıl bin­ler­ce tu­ris­tin zi­ya­ret et­ti­ği Çeş­me­’nin cen­net koy­la­rı bir bir be­ton yı­ğın­la­rı­na tes­lim olu­yor. O koy­lar­dan bi­ri Ar­dıç Ma­hal­le­si­’n­de­ki Pa­şa­li­ma­nı Ko­yu… Bu za­man ka­dar do­ğal gü­zel­lik­le­riy­le ko­nu­şu­lan koy, son za­man­lar­da man­tar gi­bi ço­ğa­lan in­şa­at­lar­la gündemde.


Pa­şa­li­ma­nı, ilk ola­rak Nay­man İn­şa­at’­ın otel in­şa­atıy­la gün­de­me gel­di. Bu otel­le il­gi­li tar­tış­ma­lar bit­me­den, koy­da ye­ni in­şa­at pro­je­le­ri için de ça­lış­ma baş­la­tıl­dı­ğı or­ta­ya çık­tı.


KIYI KENAR KANUNU’NA AYKIRI…


Bu­ te­si­sin he­men ya­nı­na bir otel da­ha in­şa edi­le­cek. Baş­rol­de San­ca­k’­a ait Fol­kart şir­ke­ti var. İk­ti­da­ra ya­kın ES Med­ya Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Et­hem San­ca­k’­ın ye­ğe­ni Me­sut San­ca­k’­a ait olan şir­ketin oteli de 5 kat­lı olacak.

Fol­kart Ote­l’­de, açık yüz­me ha­vu­zu, res­to­ran ve sa­tış üni­te­le­ri yer ala­cak. Ya­pı­la­cak ote­lin de­ni­ze me­sa­fe­si tam 39 met­re. Ote­lin kı­yı ke­nar çiz­gi­si ka­nu­nu­na ay­kı­rı ola­ca­ğı be­lir­ti­li­yor. Fol­kar­t’­ın otel in­şa­atı­nın önü­müz­de­ki ay baş­la­ya­ca­ğı ifa­de edi­li­yor.

Bu arada Sancak’ın otel arazisinin hemen yanındaki Gençlik Bakanlığı’na ait araziye de göz koyduğu ve almak istediği iddia ediliyor.


Nayman İnşaat’a ait otelin ilk katı çıkıldı bile. İnşaat hızlı ilerliyor.


PAŞALİMANI’nda ilk otel inşaatını Nayman İnşaat başlatmıştı. İşadamı Haluk Nayman’ın sahibi olduğu şirket, açık yüzme havuzunun yer alacağı otelin önüne iskele yapmak için de çalışma başlattı. Denize sıfır olarak inşa edilen otel için şimdiden kumsalın etrafı tel örgülerle kapatıldı. Otelin reklamlarında plaj, otelin “özel plaj”ı olarak tanıtıldı. Turizm Bakanlığı belgeli Zero Port Otel isimli tesisin, 2016 yazında hizmete açılması planlandı.


Halka ait plajı halka kapatacak!


MESUT Sancak’a ait olan Folkart İnşaat’ın otel yapacağı arazinin ön bölümü bu sezon Laika Beach isimli işletme tarafından kullanılıyor. . Kumsalı her iki taraftan da kapatılmış durumda. Halka ait kumsalı kapatan işletmeciler, plajı kullanmak isteyen vatandaşlardan ücret alıyordu. Folkart’ın otel inşaatının başlamasıyla bu işletmenin de kaldırılacağı belirtiliyor. Otelin yapılmasının ardından plajı bu kez Folkart kullanacak. Folkart bu bölgede çok sayıda ultra lüks villa inşa etmişti. Otel bu villaların önüne yapılacak.


Sözcü


Geri Dön