29 / 03 / 2024

Fores Mimarlık, Katar projesiyle birinci oldu!

Fores Mimarlık, Katar projesiyle birinci oldu!

Fores Mimarlık, Katar Bilim ve Teknoloji Park içinde yer alan Ziyaretçi Merkezi Mimari Tasarım Yarışması'nda birinci oldu



Nitelikli mimarlık hizmetleri vermek üzere Serter Karataban tarafından kurulan Fores Mimarlık, başarılarına bir yenisini yurt dışından ekledi. Katar Bilim ve Teknoloji Park içinde yer alan "Ziyaretçi Merkezi Mimari Tasarım Yarışması"na Türkiye'den katılan Fores Mimarlık sıra dışı projesiyle birinci oldu. 

Yaklaşık 100 metrekarelik bir taban alanına sahip 1800 metreküplük bir hacimde teknolojinin sunduğu olanaklardan faydalanarak esnek bir kullanım önerisi sunan proje, tavandan sarkıtılan hareketli paneller sayesinde isteğe göre kapalı ya da açık bir konferans kullanımı sağlayabilmesi ile dikkat çekiyor. Mekânda aynı zamanda dinlenme alanları ve bilgilendirme amaçlı elektronik kiosklar bulunuyor. Tamamen şeffaf cam bir kabuk içinde yapılan ve QSTP'nin görünen ilk yüzü olan mekân,  teknoloji parkının tanıtımı için uluslararası düzeyde önemli ziyaretçilere de ev sahipliği yapacak. 

Yarışma, içinde kapalı bir tanıtım-seminer ve toplantı alanı bulunduran ve bu alan içerisinde gezme, QSTP ve yeni teknolojiler hakkında bilgi alma fonksiyonlarının yürütülebileceği projeyi içeriyordu. Proje gerçekleştirilirken QSTP konseptine aykırı kalınmadı ve hem QSTP hem de devamı için davet edici bir tasarım yaklaşımı benimsendi. Fores Mimarlık bu kadar geniş hacimli bir cam prizma içerisinde, akustik konforun ve çınlanım kontrolünün sağlanmasını bünyesindeki akustik uzmanlarının desteği ve distribütörlüğü de kendisine ait olan Microsorber akrilik yutucu malzemelerle ana tasarımın bir parçası haline getirdi. Öte yandan Fores Mimarlık tavandan çeşitli yüksekliklerde sarkıttığı delikli akrilik panellere ek olarak, kısmen delikli ve deliksiz akrilik panelleri İtalyan Becker marka motorların desteğiyle, kontrollü düşey hareket vererek, gerektiğinde özel sunumların ve konuşmaların yapılmasına imkân tanıyacak bir oda ortaya çıkarılmasını sağladı.


Geri Dön