29 / 03 / 2024

Foresta Sarıyer tükendi, Foresta Datça başlıyor!

Foresta Sarıyer tükendi, Foresta Datça başlıyor!

Turyapı, yaz kış yaşanması için tasarlanan müstakil konutları düzenlediği anket çalışmasına uygun olarak halkın tercihlerine göre projelendiriyor. Foresta Sarıyer'in tükendiği firma, Foresta Datça'yı inşa ediyor...



İstanbul içinde doğa ile iç içe bir yaşam sunan, modern ve konforlu yeni bir hayat tarzının adı olan Foresta Sarıyer'in ardından Foresta Datçaiçin kolları sıvayan Turyapı, yaz kış yaşanması için tasarlanan müstakil konutları düzenlediği anket çalışmasına uygun olarak halkın tercihlerine göre projelendiriyor.

 

Güvenilir ve sağlam konutların markası Turyapı, metropol içinde doğal yaşam imkanı sunan Foresta Sarıyer'i vaat ettiği tarihte tamamlayarak sahiplerine teslim etti. İstanbul'da unutulmaya yüz tutmuş doğa ile iç içe yaşam tarzını yeniden canlandıran Foresta Sarıyer, yeşilin her türlüsüne ev sahipliği yapan el değmemiş bir doğa parçasında modern ve konforlu bir hayat sunuyor.

 

Orman, deniz ve yeşil bir hayat

Koç Üniversitesi Batı Kampüsü, Belgrad Ormanı, Rumeli Kavağı, Kilyos, Gümüşdere ve Kısırkaya plajlarına komşu konumuyla metropol içinde huzurlu bir yaşam sunan Foresta Sarıyer, İstanbul'da betona yenilmemiş ve insan eli en az değmiş, en doğal ortamında yer alıyor.

 

Sıradaki proje Foresta Datça

Foresta Sarıyer'in getirdiği doğa ile içe modern ve konforlu yaşam tarzını Datça'ya da taşıyan Turyapı'nın yeni projesi Foresta Datça. Ancak yeni projede Turyapı, yeni bir trendi daha hayata geçirerek Foresta Datça'yı halkın talepleri doğrultusunda projelendiriyor.

 

Halk katılımıyla gerçekleşecek projede enerji verimliliğinden mutfak yapısına, peyzaj düzenlemesinden doğrama ve döşemelere, dairelerin büyüklüğünden konut tipi tercihine, sosyal donatılardan ödeme şekline kadar her ayrıntı anket sonuçlarına göre belirleniyor. http://www.foresta.com.tr/foresta_datca.html sitesinde yoğun ilgi gören  ankete katılım 10.000 kişiyi aşmış bulunuyor.

 

Dört mevsim doğal hayatı tercih edenlere

Datça merkezine sadece iki kilometre mesafede bulunan ve yaz kış Datça'da yaşamak isteyenler için ideal bir seçim olması amacıyla projelendirilen özel proje, huzur veren ferah konutlardan oluşuyor.

 

Her türlü imkana ev sahipliği yapan özel proje üzerinde çalışmalara hızla devam ettiklerini ifade eden Turyapı Yönetim Kurulu Üyesi Atakan Turpcu, projenin yatırımcılar açısından da büyük fırsatları beraberinde getirdiğini belirtiyor.

 

Tercihler belli oldu, projelendirme başlıyor

Mevcut sonuçlara göre Foresta Datça'da müstakil konut tercih edenler yüzde 79, dört mevsim Datça'da yaşamak isteyenler yüzde 73, enerji verimliliği talep edenler yüzde 89, kapalı mutfak isteyenler yüzde 44, açık mutfak isteyenler yüzde 32, balkon isteyenler yüzde 91, teras isteyenler yüzde 81, bahçeli yaşam talep edenler yüzde 92, havuz isteyenler yüzde 31, havuz istemeyenler yüzde 37, masif doğrama ve yer döşemelerinde masif ahşap, seramik ve mermer isteyenler yüzde 68, 80-100 m2 büyüklüğünde konut isteyenler yüzde 27, 100-120 m2 konut isteyenler yüzde 34, 120-150 m2 büyüklüğünde konut tercihi yüzde 26, 150 m2 ve üzeri konut talebi ise yüzde 14 olarak belirleniyor.

 

Bununla birlikte, katılımcıların yüzde 48'i mini amfiteatr, hobi merkezleri, sanat atölyeleri gibi özel sosyal tesisler talep ederken, yüzde 36'sı bu seçenek için 'farketmez', yüzde 15'i ise 'istemem' yanıtını veriyor. "Çocuk oyun alanı/merkezi gerekli mi" sorusuna ise yüzde 68'lik bir kesim 'gerekli' yanıtı verirken, "Yaşam merkezinde daimi bulunacak bir doktor ister misiniz" sorusu için katılımcıların yüzde 63'ü tercihini 'daimi doktordan' yana kullanıyor.

 

Anket sonuçlarının tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Turpcu, elde edilen sonuçlar doğrultusunda proje çalışmalarının başlamak üzere olduğunun altını çiziyor.

 



Geri Dön