20 / 04 / 2024

Form Şirketler Grubu doğal aydınlatma sağlıyor!

Form Şirketler Grubu doğal aydınlatma sağlıyor!

Güneşten elektrik elde ederek yüksek verimli binalar kuran Form Şirketler Grubu, güneş  ışığından doğal aydınlatma ve enerji tasarrufu sağlayan Sunvia adında bir ürün geliştirdi...  



Güneşten elektrik elde ederek yüksek verimli binalar kuran Form Şirketler Grubu, güneş   ışığından doğal aydınlatma ve enerji tasarrufu sağlayan Sunvia adında bir ürün geliştirdi. Sunvia, doğa dostu olmasının yanı sıra güneş  kaynaklı ve doğal olduğu için öğrenme performansı, iş verimliliği ve motivasyon anlamında da büyük ölçüde fayda sağlıyor.

Bu yıl 45.yılını kutlayan Form Şirketler Grubu, Sunvia adı altında güneş  ışığından doğal aydınlatma  sistemi üretimini gerçekleştirdi. Yeniliğe, tekniğe olan merakıyla ve girişimciliği ile sürdürülebilir ve yenilenebilir enerji alanında tam 45 yıldır çalışmalarda bulunan Form Şirketler Grubu, sıfır enerji ile çalışan Sunvia ürünü ile aydınlatma enerji masraflarını düşüren özel bir aydınlatma sistemi geliştirdi. Yapay aydınlatmalardan kaynaklanan ısı yükünü azaltan Sunvia, iklimlendirme için kullanılan enerjide de tasarruf etmeyi sağlıyor. Sunvia, SV-550, güneşli havalarda 400W gücündeki fluoresant ampulün aydınlatma gücüne sahip ve her bir SV-550 saatte en az 400W tasarruf sağlıyor.

Konu ile ilgili olarak Form Şirketler Grubu Yürütme Kurulu Başkanı Tunç Korun, Form Şirketler Gurubu olarak bu sene Türkiyedeki ilk gün ışığı ile doğal aydınlatma ünitelerini imal ettik. Türkiyede Fotovoltaik işine ilk giren firmalardan biriyiz ve bugün en çok bina uygulama referansına sahibiz. Son 10 yılda inşa edilen AVMlerde kullanılan ısı pompası cihazlarının yüzde 85ini biz verdik, Türkiyenin en büyük toprak kaynaklı uygulamasını ve deniz göl - nehirlerden ısı pompası uygulamalarının yüzde 90ını biz yaptık açıklamasında bulundu. Korun, Sunvia ürününün güneş ışığından doğal aydınlatma ürünü olduğuna dikkat çekerek, Enerji tasarrufu sağlar ve doğa dostudur, çünkü yapay aydınlatma için kullanılan enerji yerine, doğal aydınlatma yapılması durumunda karbon salımı azalır ve doğaya salınan karbondioksit miktarı azalmış olur dedi. Korun, Sunvianın güneş kaynaklı ve doğal olduğu için ayrıca verim artışı sağlayarak yeşil binalar için çok önemli bir aydınlatma çözümü oluyor dedi. Korun, yeşil binaların yüksek verimli klima sistemleri ve yenilenebilir enerji çözümleri ile oluşturulmasında en deneyimli firmalardan biri olduklarının altını çizerek, Geleceğin, yüksek verimlilik ve yenilenebilir enerjiler anlamında, özellikle gün ışığı, fotovoltaik, ısı pompası ve vrf sistemlerinde olacağı inancındayız dedi.

 


Geri Dön