28 / 03 / 2024

F.O.R.T., Rusya'da meyve sebze hali kuracak

F.O.R.T., Rusya'da meyve sebze hali kuracak

Türk-Rus ortaklı F.O.R.T. Limited Şirketi, Rusya´nın Rostov-Aksay şehrinde meyve sebze hali kuracak



Şubat 2011 tarihinde faaliyete girmesi planlanan Rostov Meyve Sebze Hali, Rusya´da kurulan ilk Türk hali olacak ve Türk yatırımcının sevk ve idaresinde faaliyet gösterecek.

Edinilen bilgiye göre, inşaatı halen devam eden tesisin resmi temel atma töreni, 27 Temmuz 2010 tarihinde Devlet Bakanı Zafer Çağlayan tarafından gerçekleştirilecek.

Yatırım tutarı yaklaşık 35 milyon dolar olan hal, 89 bin metrekare alan üzerinde kurulacak. 184 adet satış biriminin bulunacağı halde, 104 soğuk hava deposu ve 80 dökme ürün deposu yer alacak.

Proje; yeraltı ve yer üstü düzenler, ürün ayrıştırma birimi, kantar, otoparklar, sosyal tesis kapsamında yönetim binası, revir, dükkanlar, banka, restoran, otel-konaklama yerleri, market ve ofislerden oluşacak.

Rusya´nın "en modern hali" olacağı belirtilen proje ile bölgede bin kişiye istihdam imkanı sağlanacak

 -SOÇİ´DEKİ HAL KAPANACAK-
Türk mimar ve mühendislerince 2 yılı aşkın sürede tasarlanan Hal sayesinde bölge halkının daha taze, daha ucuz ve sağlıklı meyve sebze tüketecekleri ve bölge tarım üreticilerinin ürünlerini değerinde satmalarına katkı sağlanacağı ifade ediliyor.

Soçi´deki meyve sebze halinin kapanacağını belirten Şirket yetkilileri, yeni yapılan bu halin Rostov Bölgesinde yaş meyve ve sebzenin toptan satılabileceği yegane yer konumuna geleceğini belirtiyor.

-HEDEF, 1 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT-
 Rusya, yaş meyve, sebze ve narenciye ihracatçısı için çok önemli bir pazar konumunda bulunuyor. Türkiye, 2009 yılında Rusya´ya 633,1 milyon dolar değerinde 755 milyon kilogram yaş meyve sebze ve narenciye ihraç etti. Rusya pazarı, Türkiye´nin toplam meyve sebze narenciye ihracatının miktarda yüzde 30´unu, değerde ise yüzde 32´sini oluşturuyor.

Rostov Meyve Sebze Hali´nin devreye girmesiyle, Türkiye´nin bu ülkeye yapacağı yaş meyve sebze ve narenciye ihracatının 1 milyar dolara yaklaşması bekleniyor.

Firma gelecek 5 yıl içinde, 12 farklı şehirde benzer konseptte yaş meyve sebze hali ve lojistik merkezi kurmayı planlıyor.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Rusya´ya açılacak Türk hali 1 milyar dolar getirecek

Türk-Rus ortaklığı F.O.R.T. Limited Şirketi, Rusya´nın Rostov-Aksay şehrinde meyve sebze hali kuracak. Şubat 2011 tarihinde faaliyete girmesi planlanan Rostov Meyve Sebze Hali, Rusya´da kurulan ilk Türk hali olacak ve Türk yatırımcının sevk ve idaresinde faaliyet gösterecek. İnşaatı devam eden tesisin resmi temel atma töreni, 27 Temmuz 2010´da Devlet Bakanı Zafer Çağlayan tarafından gerçekleştirilecek. Yatırım tutarı yaklaşık 35 milyon dolar olan hal, 89 bin metrekare alan üzerinde kurulacak. 184 adet satış biriminin bulunacağı halde, 104 soğuk hava deposu ve 80 dökme ürün deposu yer alacak. Proje; yeraltı ve yer üstü düzenler, ürün ayrıştırma birimi, kantar, otoparklar, sosyal tesis kapsamında yönetim binası, revir, dükkanlar, banka, restoran, otel-konaklama yerleri, market ve ofislerden oluşacak.

1000 KİŞİYE İSTİHDAM
Rusya´nın "en modern hali" olacağı belirtilen proje ile bölgede bin kişiye istihdam imkanı sağlanacak. Çok önemli bir pazar konumunda olan Rusya´da açılacak halin devreye girmesiyle, Türkiye´nin bu ülkeye yapacağı yaş meyve sebze ve narenciye ihracatının 1 milyar dolara yaklaşması bekleniyor. Firma gelecek 5 yıl içinde, 12 farklı şehirde benzer konseptte yaş meyve sebze hali ve lojistik merkezi kurmayı planlıyor.
Türkiye


Geri Dön