20 / 04 / 2024

Forum Mersin, Union Investment'ın oldu

Forum Mersin, Union Investment'ın oldu

Union Investment, Multi Corporation'ın Forum Mersin'de sahip olduğu yüzde 35 payını 68 milyon euroya alarak avm'nin tamamına sahip oldu



Multi'nin Türkiye'de açtığı 8 alışveriş merkezinden biri olan Forum Mersin'in yönetimini yine Multi Corporation sürdürecek. Multi Turkey Retail Fund Genel Müdürü Roderik Zegering Hadders, "Bu anlaşma Union Investment'ın Türkiye'ye olan güçlü inancını yansıtmaktadır" dedi.
Vatan

--

Multi Corporation Forum Mersin'de sahip olduğu % 35 payını da Union Investment'a devretti

Yapılan anlaşmayla Union Investment, Forum Mersin'in hisselerinin  yüzde 100'üne sahip oldu.

Merkezi Hamburg'da bulunan gayrimenkul yatırım yöneticisi Unilmmo'dan yapılan açıklamaya göre, Union Investment Forum Mersin'deki %35 pay için 68 Milyon Euro ödedi. Yapılan anlaşmaya göre, Multi Corporation, Forum Mersin'in merkez yönetimi ve varlık yönetiminden sorumlu olmayı sürdürecek.

Multi'nin Türkiye'de açtığı 8 alışveriş merkezinden biri olan Forum Mersin, yarısı kapalı 2.5 katlı 72,000 m2'lik bir alan üzerine kurulu. 213 yerli ve yabancı markasının yanı sıra toplam 4500 m2'lik alana yayılan cafe ve restoranları,  5000 m2'lik eğlence alanı ile yalnız Mersin'in değil Doğu Akdeniz'in en büyük alışveriş ve yaşam merkezi olan Forum Mersin 2008'de Uluslararası Alışveriş Konseyi tarafından (ICSC) Büyük Alışveriş Merkezleri kategorisinde Avrupa'nın En İyi Alışveriş Merkezi seçildi.

Anlaşmayla ilgili bir açıklama yapan Multi Turkey Retail Fund Genel Müdürü Roderik Zegering Hadders, "Bu anlaşma Forum Mersin'in yüksek ve kanıtlanmış kalitesini ve uzun vadeli partnerimiz Union Investment'ın Türkiye perakende piyasası ve Multi yönetimine olan güçlü inancını yansıtmaktadır. Bu işlem, Multi Turkey Retail Fund'un gelecekteki gelişim hedefleri için sermayeyi yeniden kullanma stratejisine uymaktadır" dedi.


Geri Dön