29 / 03 / 2024

Forum'daki direniş kira indirimi getirdi

Forum'daki direniş kira indirimi getirdi

Kiraların güncellenmesi isteğiyle iki gün süreyle kepenk kapatan Forum Trabzon Alışveriş Merkezi esnafı, yüzde 15 ile yüzde 40 arasında değişen oranlarda kira indirimi hakkı aldı.



Kiracılar, 2009 yılı kiraları için bu ayın 15'inde Multi Turkmall yönetimiyle bir araya gelecek

Forum Trabzon Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde bir süre önce kiraların güncellenmesi isteğiyle kepenk kapatan işyeri sahipleri, yüzde 15 ile yüzde 40 arasında değişen oranlarda kira indirimi hakkı aldı. İsteklerinin kabul görmesinden memnun olan kiracılar, 2009 kiraları için ayın 15'inde Multi Turkmall yönetimiyle bir araya gelecek. Forum Alışveriş Merkezi İştirakçileri Derneği Başkanı Sedat Bozkurt, toplam 89 işyeri sahibiyle küresel mali kriz nedeniyle kiraların güncellenmesi için iki gün süreyle kepenk kapatma eylemi yaptıklarını anımsattı.

EKONOMİK KOŞULLAR DEĞİŞTİ

Sözleşme imzaladıkları tarihteki ekonomik koşullarla günümüzün ekonomik koşullarının bir olmadığını belirten Bozkurt, "O tarihte dünyada ve Türkiye'de ekonomik kriz yoktu. Markalar büyüme hedefindeydi ama ekonomik kriz nedeniyle bunu başaramıyorduk. Bu nedenle Multi Turkmall yetkililerinden kiralarımızın güncellenmesini istemiştik. Bu olmayınca da böyle bir tepki göstermiştik" dedi.

CİRO ÜZERİNDEN KİRA İSTEĞİ

Yaptıkları görüşmeler sonunda kasım ve aralık ayları için yüzde 15 ile yüzde 40 arasında değişen oranlarda kira indirimi aldıklarını belirten Bozkurt, "Bu ayın 15'inde de 2009 yılının tümünü kapsayacak indirim oranını belirleyeceğiz. Beklentimiz, ciro üzerinden kira. Ancak Multi Turkmall yet-kilileri buna sıcak bakmıyorlar. Sabit bir rakam istiyorlar. Oysa ciro üzerinden kiranın da sabit bir kiraya tekabül ettiği bir oran var. Biz onu bulup vermek istiyoruz" dedi.


Amaçlarına ulaştılar


İsteklerini kepenk kapatarak duyurmaya çalışan esnaf, Multi Turkmall yetkililerinin aldığı kararla amaçlarına ulaştı. Yetkililer, her zaman kiracılarından gelen talepleri dinleyen ve sorunlara onlarla birlikte çözüm arama prensibine sahip bir şirket olduklarını ifade ettiler.

Yeni Şafak

Geri Dön