28 / 03 / 2024

Fotoğrafçılığın duayeni Yalçınlar, inşaata da el attı!

Fotoğrafçılığın duayeni Yalçınlar, inşaata da el attı!

Fotoğrafçılığın duayeni Hakan Yalçın, teknolojinin gelişmesiyle farklı bir boyuta gelen mesleğini desteklemek için adım attığı inşaatçılıkla hayatına devam ediyor...



Hakan Yalçın'ın doğduğu yıl olan 1958'de Foto Nur adıyla Sirkeci'de küçük bir fotoğraf dükkanı açıldı. O yıllarda fotoğrafçılıkla uğraşanların sayısı bir elin parmaklarını geçmiyordu. Baba Hasan Yalçın, Almanya'dan gelen gurbetçilerin sattığı bu dükkanla 54 yıl sonra bile sektöründe lider olacak Yalçınlar Grup'un temellerini attığından habersizdi. Oğul Hakan Yalçın, babasının kalp rahatsızlığı geçirerek vefat etmesiyle birlikte 13 yaşında ticaret hayatına resmen adım attı.

Fotoğrafçılığın sanat olduğu siyah beyaz film makaralarının karanlık odalarda resme dönüştürüldüğü dönemlerde fotoğrafçılıkla tanışan Yalçın, bugünlerde hala pazar liderliğini elinde tuttuğu Yalçınlar markasının yanı sıra değişen koşullar nedeniyle yıldızı parlayan bir sektöre, inşaata da el attı. 

İnşaat sektörüne akıllı binalarla adım atan Yalçın, Büyükçekmece'de 92 bin 470 metrekarelik alanda Gölmahal projesini hayata geçirdi. Projenin 22 villadan oluşan ilk etabı Haziran ayında teslim edilecek.


Geri Dön