19 / 04 / 2024

Frank Gehry, Facebook'un ana merkezini Menlo Park'ta inşa edecek!

Frank Gehry, Facebook'un ana merkezini Menlo Park'ta inşa edecek!

Facebook ana merkezi dünyaca ünlü mimara emanet. Mark Zuckerberg, California Menlo Park'ta inşa edilecek Facebook ana merkezi için İspanya'daki Guggenheim Müzesi'ni tasarlayan ödüllü mimar Frank Gehry ile anlaştı



Mark Zuckerberg, kötüye giden halka arz ve düşen hisse senedi fiyatlarına rağmen büyüme sinyalleri veriyor. Ünlü mimar Frank Gehry ile anlaşan Zuckerberg, Facebook'un yeni ana binasını dünyanın sayılı eserleri arasına sokmaya niyetli gibi. Sun Microsystmes'in kampüsü olan Menlo Park'ı alan ve 2011'de Facebook'un merkezini buraya taşıyan Zuckerberg, şimdi de burayı geliştirerek imparatorluğunun ana üssü haline getiriyor.

 

Frank Gehry, Facebook un ana merkezini Menlo Park ta inşa edecek!

 

Kurulacak merkezde 3.400 mühendis çalışacak. Açık ofis düzeniyle tasarlanacak binanın dış görünüşü "bitmemiş" gibi bir görüntü taşıyacak. 2013'te bitecek projeyle birlikte kullanılmaya başlanacak işyerindeki en önemli kural belki de kralsızlık olacak; giyim konusunda çalışanlar serbest bırakılacak ve standart çalışma saatleri uygulanmayacak.

Frank Gehry, Facebook un ana merkezini Menlo Park ta inşa edecek!

 

 

Doğayla içiçe olacak şekilde planlanan mimari sonucu ortaya çıkacak merkezi Zuckerberg şöyle tanımlıyor: Dışarıdan bakıldığında doğanın içinde yeşil bir tepe gibi görünecek.

Habertürk


Geri Dön