25 / 04 / 2024

Fransa'da gecesi 75 dolara kiralık mağara!

Fransa'da gecesi 75 dolara kiralık mağara!

Fransa'da yaşayan Alexis Lamoureux ve Lotte van Riel çifti, açık artırmada 1 dolara aldıkları mağara evi şimdi gecesi 75 dolara kiraya veriyor.



Fransa'da yaşayan Alexis Lamoureux ve Lotte van Riel çifti, Loire Vadisi'nde bulunan ve tamamen çöplük içindeki bir mağarayı açık artırmada sadece 1 dolara satın aldılar. Ardından hazırlıklar başladı. Restoranda çalışırken biriktirdikleri paralarla mağarayı restore ettiren ve gerçek bir eve dönüştüren çift, 1 yılın sonunda bu girişimi paraya dönüştürmeye başladı. Görenleri büyüleyen bu mağara ev, şimdilerde dünyaca ünlü seyahat sitesi Airbnb'de kiralık. Geceliği 75 dolardan kiralanan mağara eve dünyanın dört bir köşesinden büyük ilgi var, öyle ki evin hiç boş kalmadığı belirtiliyor.  


40 MİLYON ÇİNLİ MAĞARADA


Son dönemde ilgi görmeye başlayan mağara evlerin en önemli özelliklerinden biri yazın serin ve kışın sıcak kalması. Ayrıca depremlerden etkilenmemesi de tercih nedenleri arasında. Çin’de 40 milyona yakın insanın mağarada yaşadığı tahmin edilirken, Fransa, İspanya ve İtalya gibi Avrupa ülkelerinde de bu konsept hızla yayılıyor. 


Akşam


Geri Dön