19 / 04 / 2024

FRHI, Mekke’deki 3 yeni otelini İstanbul’da tanıtacak!

FRHI, Mekke’deki 3 yeni otelini İstanbul’da tanıtacak!

FRHI grubunun Mekke’deki 3 büyük oteli Mekke Clock Royal Tower, Raffles Mekke Palace ve Swissotel Mekke, İstanbul’da 17 Ekim’de WOW Hotel’de düzenlenecek bir toplantıyla turizm sektörüyle hac tur operatörlerinin önde gelen temsilcilerine tanıtılacak.



Fairmont Raffles Hotels International (FRHI) grubunun kutsal topraklar Mekke’deki 3 büyük oteli Mekke Clock Royal Tower, Raffles Mekke Palace ve Swissotel Mekke, İstanbul’da 17 Ekim’de WOW Hotel’de düzenlenecek bir toplantıyla turizm sektörüyle hac tur operatörlerinin önde gelen temsilcilerine tanıtılacak. Toplantıya katılacak sektör temsilcileri, dünyadaki 1.6 milyar Müslüman için kutsal topraklar sayılan Mekke’nin merkezinde yer alan yeni lüks otellerin yöneticileriyle tanışarak, otellerin özellikleri ve sunduğu olanaklara ilişkin ayrıntılı bilgi alma olanağına sahip olacaklar.


Fairmont Raffles grubunun misafirperverliğini Mekke’ye taşıyan yeni oteller, Mekke’yi hac ve umre için ziyaret eden misafirlerin farklı konaklama beklentilerine çok çeşitli çözümler sağlıyor. Mekke Clock Royal Tower, Raffles Mekke Palace ve Swissotel Mekke otelleri, dini vecibelerini yerine getirmek için Mekke’de bulunan misafirlere konaklama konusunda da eşsiz bir deneyim sunuyor.


Yeni açılacak otellerden biri olan Mekke Clock Royal Tower, Kabe ve Mescid-i Haram’a yürüme mesafesinde bir konuma sahip. 76 katlı bu yeni otel, Kral Abdül Aziz’in himayesindeki Abraj Al Bait Kompleksi’nin merkezi durumunda. 17 kilometre uzaktan bile görülebilen kraliyet saati, namaz saatlerini Müslümanlara iletme görevini de görüyor. Otel 1542 oda, 9 restoran ve 8 toplantı odasına sahip.


Ortadoğu’nun lider lüks oteli olarak ödüllendirilen Raffles Mekke Palace ise 214 suiti ve Kabe manzarasıyla misafirlerine ayrıcalıklı bir konaklama imkanı sunuyor. Kişiye özel kahyaların, misafirlerin ihtiyaçlarını onlar söylemeden tahmin ettikleri otelde, 4 uluslararası restoran, sekreterya hizmetleri de veren iş merkezi, 2000’den fazla İslami kitaba ev sahipliği yapan bir kütüphane ve son teknolojinin kullanıldığı toplantı odaları da bulunuyor.


Fairmont Raffles grubunun Mekke’deki 3. Oteli olan Swissotel Mekke ise şehre gelen hacılara Arap misafirperverliğini İsviçre otelcilik anlayışıyla sunuyor. Mescid-i Haram’a yürüme mesafesindeki otel toplam 1487 odaya sahip.



FRHI Mekke’nin Genel Müdürü Ahmet Hozaien, İstanbul’da düzenlenecek toplantıya ilişkin olarak, “Dünyanın en büyük Müslüman nüfusuna sahip ülkelerinden birinde hacı ve umre ziyaretçilerine en iyi hizmeti vermeye hazırlanan bu yeni otellerimizi tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi. Türkiye’nin yıllar içinde hacca gidenler sayısında önemli artışlar sağladığını belirten Hozaien, FRHI Mekke’nin tanıtımına bu nedenle Türkiye’den başladıklarını da sözlerine ekledi. Hozaien Türk hacılara en iyi hizmeti verebilmek için Mekke Clock Royal Tower otelindeki restoranlardan birinin de Türk mutfağından örnekler sunan “Lezzet” restoran olduğunu kaydetti.


Geri Dön