16 / 04 / 2024

Türkiye'nin en büyük fuar kompleksi Fuar İzmir açıldı!

Türkiye'nin en büyük fuar kompleksi Fuar İzmir açıldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı: "Fuar İzmir, Türkiye’nin en büyük ve en nitelikli fuar kompleksidir" dedi. Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can: "Fuarlar, ülkeler arası ilişkilerin gelişmesinde büyük öneme sahiptir" şeklinde konuştu.



 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kimsenin etnik kimliği, yaşam tarzı ve inancıyla ilgilenmeyen, herkese saygı gösteren yeni bir siyaset anlayışını Türkiye'de egemen kılmak istediklerini söyledi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye'nin en büyük fuar merkezi "Fuar İzmir", 21. MARBLE  İzmir  Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı ile törenle açıldı.


Kaldığı otelde belediye başkanlarıyla kahvaltı ettikten sonra fuar alanına geçen Kılıçdaroğlu, beraberindekiler ile seyir kulesine çıkarak bir süre tesisi inceledi. 


Törende yaptığı konuşmada bir anısına yer veren Kılıçdaroğlu, birkaç yıl önce mermer ihracatçısının kendisini arayarak MARBLE Fuarı'ndan yer istediğini, telefonla aradığı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun fuarda yerin kalmadığını, aynı sektörde faaliyet gösteren oğluna dahi yer bulamadığını söylediğini aktardı.


Kendisine olumsuz yanıt veren Kocaoğlu'nun o görüşmede "Çünkü bende torpil yok" dediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Kocaoğlu yönetiminin 2 yıl önce temelini attığı yeni fuar alanının kısa sürede tamamlandığını söyledi.


Bazı kesimlerin CHP'nin demokrasi ve hukuku savunduğunu ancak ekonomiye önem vermediğini iddia ettiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Bu doğru değil. Ekonominin güçlü olması bizim en büyük isteğimizdir. Arzu edenler bizi ekonomik açıdan eleştirenler, istirham ediyorum, gelsinler Fuar İzmir'i gezsinler, gelsinler İzmir'e baksınlar. Laf aramızda bunlardan birisi sözde büyükşehir belediye başkanı İzmir'e geliyor ve Aziz Bey'e sözde ders verecek. Efendim İzmir kötü yönetiliyormuş. Kocaoğlu az önce söyledi,  'Borçları vadesinden 6 ay önce bitirdim, Türkiye'de borçsuz ender belediyelerden birisiyim'. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kredi notu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kredi notundan daha iyidir. Ankaradakiler bunu iyi duysunlar. Sayın Kocaoğlu bir şey söyledi, tek isteğimiz var. 'Bize ayrımcılık yapmasınlar' dedi. Yüzülebilir körfezden söz etti, kanal yapılacak oraya. 2 yıldır Ankara'dan ÇED raporu gelmiyor, engel çıkarıyorlar. Ama hangi engeli çıkarırlarsa çıkarsınlar İzmir'i Türkiye'nin gözbebeği ve incisi yapacağız, kararlıyız."


-Hesap verebilirlik 


Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin en önemli özelliğinin her kuruşun hesabını verebilmesi olduğunu, İstanbul ve  Ankara  belediyelerinin metro projelerinde havlu atmasına rağmen İzmir'in kendi kaynaklarıyla devam etmesinin arkasında bu özelliğin yattığına işaret etti.


Kocaoğlu'nun, Fuar İzmir'in yapımı sırasında arsa sahipleriyle görüştüğüne değinen Kılıçdaroğlu, "Bir de Ankara'yı düşünün. Parsel parsel lafı size bir şeyler hatırlatıyor herhalde. Ne diyordu hükümet sözcüsü, kendi büyükşehir belediye başkanı için söylüyor, bakanlar kurulu toplantısından sonra söylüyor, 'onu çok iyi tanırım, Ankara'yı parsel parsel sattı' diyor. Evet birileri yönettiği kenti parsel parsel tezgahlıyor, pazarlıyor, birileri yaşadığı kenti parsel parsel görkemleştiriyor" şeklinde konuştu. 


Aziz Kocaoğlu ve bazı belediye yöneticilerinin 4 yüz yılla yargılandığını, bin 400 yılla da yargılansa inandıkları doğrudan vazgeçmeyeceklerini, tek hedeflerinin halka hizmet olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, ABD'deki sivil toplum kuruluşlarının İzmir'i dünyanın en saygın kentlerinden birisi olarak kabul etmesinin burada sosyal demokrat bir belediye başkanının varlığından kaynaklandığını savundu.


Dünya metropollerinin artık turizm, entellektüel faaliyet, sanat ve yaratıcılık alanlarında yarıştığını, bu alanda Türkiye'den en ciddi rekabetin İzmir tarafından yapıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, İzmir'in şanını, unvanını tüm dünyaya duyuracaklarını dile getirdi.


İzmir'de bir vatandaşın kendisine 'ne olursun bizi bu haramilerden kurtarın' dediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:


"İzmir'den tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Kul hakkı yemenin en büyük günah olduğunu kabul ediyorsanız, halka hesap vermenin siyasetin namusu olduğunu söylüyorsanız 7 Haziran'da tercihinizin belli olması lazım. Türkiye'nin yeniden dirilmesi ve ayağa kalkması lazım. 4 yıl için yetki istiyorum, 4 yıl içinde yeni bir Türkiye, özgür, büyüyen, ayrımcılık yapan değil birleştiren bir Türkiye olacaktır. Kimsenin etnik kimliğiyle, yaşam tarzıyla, inancıyla ilgilenmeyen, herkese saygı gösteren yeni bir siyaset anlayışını Türkiye'de egemen kılacağız."


Konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, fuarın açılış kurdelesini keserek hollerde incelemelerde bulundu.


Bu arada fuar binalarına girişte yürüyen merdivende kalabalık nedeniyle bir kişinin düşmesi sonucu aralarında TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'nun da bulunduğu bazı kişiler ezilme tehlikesi atlattı.


Olayda, Özgür Öztürk isimli bir kişi de ayağından ve belinden hafif yaralandı. 


AA


Geri Dön