19 / 04 / 2024

Fuar İzmir fay hattı üzerine mi inşa edildi?

Fuar İzmir fay hattı üzerine mi inşa edildi?

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Çağlar Haspolat Çağlar Haspolat’in “Fuar İzmir fay hattı ve dere üzerine mi inşa edildi” sorusunu Başkan Kocaoğlu, “Etütlerde fay hattına rastlanmadı. Küçük dere yatağı vardı, baş tarafa alındı” dedi.



İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Çağlar Haspolat, Gaziemir'de inşa edilen Fuar İzmir'le ilgili iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Önceki akşamki Meclis toplantısında Haspolat, Fuar İzmir'in altından fay hattı geçip geçmediği ve gerekli zemin etütlerinin yapılıp yapılmadığıyla ilgili iddiaları hatırlattı. Haspolat, "Son yılların en büyük yatırımı olan Fuar İzmir'e harcanan rakam 400 milyon lira. Bu para monoray ve kavşak gibi yatırımlarla birlikte 1 milyon lirayı bulacak. Ancak bu yatırımın değerini sıfıra indirecek bir takım iddialar var. Yeni Fuar Alanı tamamlanmadan önce burada imar planına esas jeolojik zemin etütlerinin yapılmadığı, fuarın fay hattı üzerime inşa edildiği ve altından geçen dere yatağının değiştirildiği yönünde bir takım iddialar var. Kaldı ki, bu iddialar ile ilgili bir sivil toplum kuruluşu dava açmış. Bu iddialar bizi üzüyor. Biz bu sis perdesinin kalkmasını istiyoruz" dedi.


"Raporları görmek istiyoruz" 


İnşaat aşamasında söz konusu alanın zemin etütlerinin yapıldığını aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, "Fay hattına bizim yaptığımız etütlerde rastlanmadı.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin bir fay hattı üzerinde zemin etüdü yapmadan inşaat yapmayacağı bir gerçek. Orada küçük bir dere yatağı vardı, başka tarafa alındı" dedi. AK Partili Haspolat ise zemin etüt raporlarını görmek istediklerini ve derenin üzerine fuar yapılamayacağını aktardı. Sinirlenen Başkan Kocaoğlu, "Zaten bir sivil toplum kuruluşu yargıya müracaat etmiş onu bekleyip sonucunu görmekten başka çaremiz yok. Burada o varmış bu varmış demeye gerek yok" yanıtını verdi. Meclis toplantısı sonunda Başkan Kocaoğlu ve partili Meclis üyeleri bayramlaştı. 


Yeni Asır


Geri Dön