24 / 04 / 2024

Fuar İzmir için yeni bağlantı yolu!

Fuar İzmir için yeni bağlantı yolu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, "Fuar İzmir"den araçların çıkışı için Karayolları Genel Müdürlüğü trompet kavşağa izin vermeyince, çareyi çevre yolunun altından yeni bir bağlantı yolu yapmakta buldu.



İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir’de inşaa ettiği yeni fuar alanı "Fuar İzmir"den araçların çıkışı için Karayolları Genel Müdürlüğü trompet kavşağa izin vermeyince, çareyi çevre yolunun altından fuarın Akçay Caddesi’ne ulaşımını sağlayacak 950 metrelik bağlantı yolu yapmakta buldu. Kamulaştırma çalışmaları tamamlanan yol inşaatı, 25 Mart’ta açılacak Mermer fuarına kadar tamamlanacak.


İzmir’in fuarcılıkta yeni bir hamle yapmasını sağlayacak ve Büyükşehir Belediyesi’nin 400 milyon TL’ye mal ettiği Fuar İzmir’e Üçkuylar yönünden gelirken çevre yolundan direk giriş yapılabilecek düzenleme yapılmasına karşın, Büyükşehir Belediyesi’nin fuara ulaşımı sağlayacak trompet kavşak projesi Karayolları tarafından izin verilmeyince kriz yaşandı. Kurumlar arası görüşmelerden sonuç alınamayınca, inşaatı süren Fuar İzmir’e ulaşımı sağlamak için Büyükşehir Belediyesi alternatif bir yol buldu. Fuar alanından çevre yolu altından Aktepe Mahallesi’ne, Süleyman Ergin Caddesi’ne ulaşabilmek için 950 metrelik bağlantı yolu projelendirildi. Kamulaştırma çalışması yapıldı. Fuar İzmir’in 25 Mart’ta ilk kez kapılarını açacağı Mermer Fuarı’na bir ay kala bağlantı yolunun istinat duvarları ve gövdesi ile su, kanalizasyon gibi altyapı çalışmaları da tamamlandı. Hızla süren çalışmalarda beton ve asfaltlamanın da 20 Mart’a kadar tamamlanması bekleniyor.


Öte yandan, krize neden olan trompet kavşağın ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın, gerekli iznin verilmesi için Karayolları yetkilileriye konuşağını açıklaması Büyükşehir Belediyesi’ni umutlandırdı. İzin çıkarsa 1-2 yıl içinde trompet kavşakla Fuar İzmir’e ulaşım, planlandığı gibi yapılabilecek.


Hürriyet




Geri Dön