26 / 04 / 2024

Fuat Tosyalı, Fatih Yonca'nın ailesine ev aldı!

Fuat Tosyalı, Fatih Yonca'nın ailesine ev aldı!

Şehit Jandarma Onbaşı Fatih Yonca'nın ailesine Fuat Tosyalı isimli işadamı tarafından verilen ev sözü yerine getirildi



Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde teröristler tarafından pusuya düşürülerek şehit edilen 7 askerden biri olan Jandarma Onbaşı Fatih Yonca'nın ailesine, Fuat Tosyalı isimli işadamı tarafından verilen ev sözü yerine getirildi.

Hatay'ın İskenderun İlçesi'ne bağlı Orhangazi Köyü'nde oturan ve Kurban Bayramı'ndaki izin dönüşü birliğine teslim olmasının ardından şehit edilen Yonca'nın, 120 TL'lik asker maaşını maddi sıkıntıdaki ailesine gönderdiği ve kapısı bile olmayan evde yaşadığının ortaya çıkmasıyla işadamı Fuat Tosyalı aileye ev sözü vermişti, işadamı Tosyalı şehit ailesine, yaşadıkları Orhangazi Köyü'nde 160 metrekarelik bir ev alarak yerleştirdi. Şehit Fatih Yonca'nın annesi Gülsüm Yonca, "Çocuğumun yıllardır niyeti bizi iyi bir eve yerleştirmekti. Buruk bir sevinç yaşıyoruz. Keşke oğlum yanımızda olsaydı da, biz yine aynı evde yaşasaydık. Kapısı olmayan o evde yine mutluyduk. Ama onun isteği bu şekilde gerçekleşmiş oldu. Allah herkesten razı olsun. Devletimiz, milletimiz bize sahip çıktı" ifadelerini kullandı.

Anne Yonca, mezarlığa yakın olduğu için bu evi istediklerini belirterek, "Onu göremesem de balkona çıkıp mezarlığa bakarak oğlumla konuşuyorum. O çok iyi bir insandı, ölümünde bile bize faydası oldu. Bize yardım eden herkese sonsuz teşekkürler ediyorum" şeklinde konuştu.
HaberTürk/Halit Sapmaz


Geri Dön