23 / 04 / 2024

Fujitsu Türkiye'ye yatırım yapacak!

Fujitsu Türkiye'ye yatırım yapacak!

Fujitsu, Japonya dışında yatırım yapılacak öncelikli 10 ülke arasına Türkiye'yi de koydu. Firmanın Türkiye Genel Müdürü Bahadır "Fujitsu, Türkiye'ye teknoloji getirecek hem de yerel iş ortaklarıyla iş birliği yapılacak" dedi.



Fujitsu Türkiye Genel Müdürü Selda Bağdat Bahadır, Fujitsu'nun Japonya dışında yatırım yapılacak öncelikli 10 ülke belirlediğini, bunlar arasında Türkiye'nin de olduğunu belirtti. Bahadır, Kamu Yararına Teknoloji Konferansı öncesinde JW Marriott Hotel'de düzenlenen basın toplantısında, kendileri için gelecek dönemin çok heyecan verici olduğunu söyledi. 



Türkiye'nin ilk 10 ülke içinde yer almasını değerlendiren Bahadır, "Bu, Japonya'nın Türkiye'ye bakışı, Türkiye'nin dışarıdan nasıl gözüktüğünün kanıtıdır. Listede ayrıca İber ülkeleri, Hollanda, Fransa, İtalya, Benelüks ülkeleri, Polonya, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Hindistan bulunuyor. Bu bizim açımızdan çok güzel bir gelişme" diye konuştu. 



İTHAL USSU OLMAYACAK 



Türkiye'nin, büyüme potansiyeli, insan kaynağı kalitesinde çok başarılı olması, Türk insanının teknolojiye adaptasyonun yüksekliği, teknolojinin günlük hayata girme hızı gibi nedenlerle tercih edildiğini anlatan Bahadır, Fujitsu'nun Türkiye'ye hem teknoloji getireceğini hem de yerel iş ortaklarıyla iş birliği yapılacağını kaydetti. Bahadır, teknolojilerini Türkiye'ye ithal etmeyi değil, ülkenin kendi mühendisliği ve ekosistemi ile ürettiği katma değerli çözümleri yurtdışına taşımayı istediklerini söyledi. 



Yeni Şafak


Geri Dön