02 / 05 / 2024

Gafur Alişer: 2015'te tamamen verimliliğe dayalı çalışacağız!

Gafur Alişer: 2015'te tamamen verimliliğe dayalı çalışacağız!

Egebeta Yönetim Kurulu Başkanı Gafur Alişer, Yapı Fuarı'ndan yeni yatırımlara, yeni ortaklıklara kadar birçok konuda firması ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu, “2015'te tamamen verimliliğe dayalı çalışacağız” dedi




Egebeta Yönetim Kurulu Başkanı Gafur Alişer, Yapı Fuarı'ndan yeni yatırımlara, yeni ortaklıklara kadar birçok konuda firması ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu, “2015'te tamamen verimliliğe dayalı çalışacağız” dedi


Bu yıl 20.'si düzenlenen  İzmir  Yapı Fuarı'na katılmayı bir gelenek haline getiren Egebeta Yönetim Kurulu Başkanı Gafur Alişer ile Egebeta'yı ve Yapı Fuarı'nı konuştuk. Fuara ticaretten ziyade dostlarla buluşmak için geldiklerini söyleyen Alişer, bunu bir gelenek haline getirdiklerini belirtti. 2015 yılında büyümekten ziyade verimliliği artıracaklarını ifade den Alişer, önümüzdeki günlerde yabancı bir firma ile ortaklı için ön görüşme yapacaklarını söyledi. Türkiye'de ilk defa tamamı yerli bir fotoselli kapı ürettiklerinin altını çizen Alişer, bu anlamda sektörde lider olmak istediklerine değindi. Gafur Alişer, inşaat sektörüne girmeyi düşünmediklerini de sözlerine ekledi.


Belçikalı ortak gelebilir


Egebeta Yönetim Kurulu Başkanı Gafur Alişer şunları söyledi: “2013 yılında yapı marketimizi açtık ve yüzde 70 büyüme gerçekleştirdik. 2014'te hedef olarak yüzde 30 büyüme yapalım ve ulusal bazda her ilde olalım dedik. 2014 yılının sonları itibariyle 55 ilde varız. 530 partner firmamız var. Diyarbakır'da lojistik merkezimiz açıldı. Bahsettiğim yüzde 30 büyümeyi Doğu illerini de kapsayarak başardık. 2015'te ise büyümeyi düşünmüyoruz. Hedefimiz ana yapıdaki üretim tarafımızın verimli olmasıdır. Üreticilik tarafımızın öne çıkmasını istiyoruz. Her ilde partnerliğin oluşmasını istiyoruz. 2015 yılı itibariyle 15 ili daha ekleyebiliriz. Ayrıca Belçika'dan yapı marketimizle ilgilenen bir firma var. Bizim 55 ildeki bu ağımızı görüp, bu konuda bir birliktelik istiyorlar. Ön görüşme anlamında Aralık'ın ilk haftası İstanbul'da firma ile bir görüşme yapacağız. Yapı marketimizi otomasyon kısmıyla ayırmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili çalışmalar başlatacağız çünkü yapı market kısmını satın almak isteyen bir firma, üretime girmek istemiyor. Egebeta'da otomasyon devam edecek. Fabrikamızın yüzde 90 verimliliğe çıkacağını düşünüyorum. Son zamanlarda aylık olarak 3500 panjur üretebiliyoruz. 550 kepenk, 220 fotoselli kapı üretik.”


Türkiye'de bir ilk


Türkiye'de ilk kez yerli bir fotoselli kapı ürettiklerini belirten Alişer, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye'de ilk defa yazılımına kadar tamamı yerli bir fotoselli kapı ürettik. Ankara'daki bir partner firma yazılımlarını yaptı. Bu kapıyla fiyatlar, 3550 liradan, 2250 liraya inecek. Bu yaklaşık yüzde 40'lık bir tasarruf demek. Ülke ekonomisi için de tasarruf demek. Aylık 200 fotoselli kapı üretimini 3 bine çıkaracağımızı düşünüyorum. Üretimin 3 bine çıkması demek pazarda hakimiyeti sağlamak demek. Panjurda ve kepenkte birinciyiz. Fotoselli kapıda dediğimizi yaparsak bu alanda da birinci olacağız. Panjur üretiminde ikinci olan firma, aylık 2 bini geçemiyor. Kepenkte ikinci olan firma aylık 300 kepenk üretebiliyor. Yani açık ara öndeyiz. Hedeflediğimiz aylık 750 kepenk üretimini gerçekleştirebilirsek en yakın rakibimizi ikiye katlayacağız. İzmir'de alüminyum ve kompositte ikinci büyük satıcı olmayı hedefliyorduk. Şu an rakiplerimize yaklaştık ve bölgede 2. konumdayız.


İstanbul'da yeni bir yapı market


Geçen hafta ise bir vergi ödülü aldık. 2015'te tamamen verimliliğe dayalı çalışacağız. Niçin 55 ildeyiz, 81 ilde değiliz diye düşüneceğiz. Bu anlamda bir 15 il daha ekleyebileceğimizi düşünüyorum. Bunu 70 ile çıkarmayı düşünüyoruz. Yabancı ortaklığa marketing kısmında sıcak bakıyoruz. İnovasyonumuz devam ediyor. İstanbul'da bir yapı market daha yapar mıyız diye düşünüyoruz. Tabii bu 2015'teki ekonomik risklere bağlı. Bir yabancı ortak bize güç katacağı için neden olmasın.”


Dostlarla buluşma noktası


Yapı Fuarı'nı dostlarla buluşmak için bir fırsat olarak değerlendiren Alişer, şunları söyledi: “Yapı Fuarı bizim de olmamız gereken ve dostlarla buluştuğumuz bir fuar. Egebeta'yı bilmeyen yok, neden katılıyorsunuz diyenlere, biz yılda bir kez dostlarımızla buluşuyoruz diyoruz. Aydın'dan, Uşak'tan ve çeşitli bölgelerden gelen dostlarımız ile sadece burada buluşabiliyoruz. İstanbul Yapı Fuarı ile İstanbul Kapı Pencere Fuarı'na da katılıyoruz. Buraya katılmayı ise geleneksel hale getirdik. Ticaretten ziyade ortak buluşma noktası. Sektörde 21. yılımız, 18 yıldır fuarlara katılıyoruz diyebilirim.”


Alişer gayrimenkul konusuna da değinerek, “Gayrimenkul konusunda da çalışmalarımız var. Daha doğrusu Triyanda Evleri'nin satışını organize edip, 2015 başında işe kanalize olmayı hedefliyoruz. Yıl sonuna kadar Triyanda Evleri ile ilgili özel çalışma yapacağımızı belirttik. İnşaat sektörüne kesinlikle girmeyeceğiz. Malzeme sattığımız insanlara rakip olmak gibi bir niyetimiz yok. Bunu net olarak söylemeliyim” dedi. 



Yenigün


Geri Dön