25 / 04 / 2024

Gaggenau, showroom açmak için Sapphire'den daire aldı!

Gaggenau, showroom açmak için Sapphire'den daire aldı!

Dünyadaki 10'uncu showroom'u için Türkiye'yi seçen lüks mutfak markası Gaggenau, Sapphire'in 32'nci katında daire satın aldı.  BSH Global İcra Kurulu Üyesi Jean Dufour "İsteyen CEO'lar kendi yemeklerini yapıp aradıkları gizli ortamı bulacak" dedi



Üst segment beyaz eşya markası Gaggenau, dünyadaki 10'uncu showroom'unu açmak için Türkiye'yi seçti. Firma Sapphire Residence'ın 32'nci katındaki bir daireyi 170 metrekarelik showroom'a çevirdi. Burada ürünlerini tanıtmanın yanı sıra şarap tadımlarından şirket yemeklerine kadar birçok organizasyona kiralama yapılacağını söyleyen BSH Global Satış ve Pazarlamadan Sorumlu icra Kurulu Üyesi Jean Dufour, "Dünyada da benzer uygulamalarımız var. özellikle Singapur'da büyük ilgi görüyor. Çünkü showroom özel bir yer. Restoran gibi açık değil. Daha gizli ve özel görüşme imkanı var. CEO'lara da buraları kullanmaları için ortam sağlayacağız. Hem ürünlerimizle hazırlanmış yemekleri tadacaklar. Hem de diledikleri gibi toplanacaklar" dedi.

DEV ÇOCUK GİBİ

BSH Ev Aletleri İcra Kurulu Başkanı Norbert Klein da ekledi: "CEO'lar bazen dev çocuklar gibi olurlar, özellikle de kimse onları izlemezken. Burada yemek için isterlerse şefimizden yardım alacaklar, isterlerse de kendileri pişirip kendileri yiyecekler. Seçim onların."

Gaggenau müşterisinin alım gücünün onların tavırlarını değiştirebildiğini anlatan Dufour açtıkları yeni showroom ile bireysel ve herkeste olmayan ürün arayışındaki bu müşteri grubu için Aston Martin gibi kulüp kurduklarını ifade etti. Klein da "Lüks müşterisi farkı sadece üründe değil onlara olan davranışlarda da görmek istiyorlar, özel olmak istiyorlar. Biz de showroom'u bunun için istedik. Bu showroom aracılığıyla müşterilerimizle bağımızı koparmayacağız" diyor. Bugüne kadar Türkiye'ye 700 milyon Euro yatırım yapmış olan ve önümüzdeki 5 yıl sonunda bunu 1 milyar Euro'ya tamamlama hedefi koyan BSH'nin üst segment markası Gaggenau 1681 yılında kuruldu. 1879 yılında ilk gazlı ocağın üreticisi olma sıfatını kazanan Gaggenau, 1995 yılından bu yana faaliyetlerini BSH bünyesinde gerçekleştiriyor. BSH grubunda "özel" bir marka olan Gaggenau, ankastre ocak, fırın, davlumbaz, buzdolabı ve bulaşık makinelerinin yanı sıra tapenyaki gibi butik ürünleri de içinde barındırıyor.

'Ortadoğu artık Türkiye'nin sorumluluğunda'

Dufour'un istanbul'u ziyaret etmek için iki farklı gerekçesi vardı. Birincisinin Showroom açılışı olduğunu anlatan Dufour ikinci gerekçeyi şöyle açıkladı: "Bugüne kadar sorumluluk alanı içinde Türkiye ve Orta Avrupa bulunan BSH Türkiye'nin sorumluluk alanını genişlettik. Artık Ortadoğu da Türkiye'nin sorumluluğunda olacak." Ortadoğu sorumluluğunun daha önce Singapur'da olduğunun ancak uzaklık nedeniyle bunu değiştirme kararı aldıklarının altını çizen Dufour şöyle devam etti: "Türkiye'nin orada bölgede hem ekonomik açıdan hem de politik açıdan iyi ilişkileri var. Eğer kötü ilişkileri olsa bu yetkilendirmeyi yapar mıydık bilmiyorum. Yalnız sadece iyi siyasi ilişkileriniz var diye de almadık bu kararı. Yani oturup tüm bu olayar gelişsin diye beklemedik, öncelikle daha yakın olsun istedik. Singapur çok uzaktı."

Norbert Klein da "Zor işler her zaman Türkiye'ye geliyor" esprisiyle söze girdi ve şunları söyledi: "Politik olarak Ortadoğu'da Türkiye'ye güveniliyor. Ekonomik açıdan da eski bağlar tazelenecek. Birkaç yıl içinde her şey oturacak. Türkiye'nin burada önemli bir rolü olacak."

'YURTDIŞINDAN MİSAFİR GELİR'

Dufour Türkiye'nin Gaggenau için en önemli 10 ülkeden biri olduğunu söylerken markayı ve hedeflerini şöyle anlatıyor: "Biz Gaggenau'yu alığımızda iflas erteleme durumundaydı. Ama biz alınca diğer işlerimizle rekabet yaratmaması için tüm markalarımızın üstünde bir yere konumlandırdık. Gaggenau şu an dünyada 200 milyon Euro'ya yakın satış gerçekleştiriyor. Showroom ile daha hızlı büyümesini planladığımız Türkiye'ye yurtdışından müşterilerimizin de gelmesini öngörüyoruz. Türkiye'de ankastre ürünlerin toplam içindeki payı yüzde 10. Bu Avrupa'nın birçok ülkesinde yüzde 50'lerde. Burada gidecek çok yolumuz var."
Habertürk/Ayşegül Akyarlı Güven


Geri Dön