27 / 04 / 2024

Galata Köprüsü Filli Boya ile boyanacak

Galata Köprüsü Filli Boya ile boyanacak

Eski Galata köprüsü yeni yüzüne Filli Boya ile kavuşuyor. İstanbul'un simgelerinden tarihi Galata Köprüsü Filli Boya'nın Epoksi boya ve astarıyla boyanıyor.



Deniz suyuna, mineral yağlara, birçok kimyasal maddeye, aşınmaya ve sürtünmeye karşı dayanıklı ve antikorozif özelliğine sahip Epoksi Boya ve astar ile gerçekleştirilen boya işlemleri Mart 2009'da sona erecek ve eski Galata köprüsü yalnızca yaya trafiğine açık olarak Sütlüce Kültür Merkezi ile Feshane'yi birbirine bağlayacak.

Gerçekleştirilen çalışmalarda yüksek korozyon mukavemeti özelliğine sahip Epoksi astar üzerine uygulanan epoksi boyalarla; boya filminin koruyuculuk ve alüminyum, galvaniz ve demir zeminlere olan yapışma özelliklerinin artmasını sağlanarak, Galata Köprüsü uzun yıllar korunarak gelecek nesillere güvenle aktarılmasına katkıda bulunulacak.

Filli Boya kalitesiyle üretilen Epoksi grubu boya ve astarları; Galata köprüsünde olduğu gibi korozyon etkisinin yüksek olduğu yerlerde tercih edilebiliyor. Yüksek kimyasal ve fiziksel direnç sağlayan, yüksek alkali dayanımı bulunan boyalar suya, neme karşı dayanıklılık göstererek yüzeye mükemmel yapışma özelliği taşıyorlar. Epoksi grubu suya temas eden yapılarda kullanılabilecek ürünler de içeriyor.

Geri Dön