29 / 03 / 2024

Galataport ihalesi bu yıl, Kalamış Marina seneye!

Galataport ihalesi bu yıl, Kalamış Marina seneye!

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, yıl sonuna doğru Galataport olarak bilinen projede ihale ilanına çıkmayı düşündüklerini bildirdi



Galataport projesiyle ilgili kuruluşlarla görüştüklerini, son olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Anıtlar Yüksek Kurulu’nun görüşlerini aldıklarını belirten Aksu, “Çevreye uyumlu, toplumu da kucaklayan bir proje olacak” dedi. Aksu, antrepolardan bir tanesini de Mimar Sinan Üniversitesi’ne tahsis ettiklerini, burasının da bir müze olacağını, kültür merkezi ve cazibe merkezi olarak bölgeye değer katacağını anlattı.


Aksu,  İzmir  Kruvaziyer Limanı’nın ihale aşamasında olduğunu bildirdi. İzmir’deki yük limanını ve imar çalışmaları devam eden Derince Limanı’nı özelleştireceklerini belirten Aksu, Kalamış’taki Türkiye’nin en büyük marinasını da imar planı çalışmaları sonrası ihaleye çıkaracaklarını söyledi.


ÇAYKUR satışı yok


Ahmet Aksu ayrıca, “ÇAYKUR’un özelleştirilmesiyle ilgili ne bir karar ne de bir çalışma var. BOTAŞ, PTT gibi diğer kuruluşlarla da ilgili de alınmış herhangi bir karar yok” dedi. Aksu, yıl sonuna doğru daha büyük çaplı elektrik üretim santrallerinin özelleştirilmelerine de başlamış olacaklarını kaydetti. Aksu, 31 Ekim’de nihai tekliflerin alınacağı otoyol özelleştirmesine Avrupa ve Uzak Doğu’dan yoğun ilgi olduğunu ifade etti.


MİLLİYET


Geri Dön