26 / 04 / 2024

Galataport İhalesi son durum: Pazarlık görüşmeleri başladı!

Galataport İhalesi son durum: Pazarlık görüşmeleri başladı!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Salıpazarı Liman Sahası'nın 30 yıl süreyle "işletme hakkı verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesinde teklifler alınmaya başlandı



     Galataport İhalesi'nde ihalesinde teklifler alınmaya başlandı. Özelleştirme İdaresinde, Ahmet Aksu'nun komisyon başkanlığında yapılan ihaleye 5 firma katılıyor. 

     İhalenin başlangıcında ihale usul ve yöntemiyle ilgili açıklamalarda bulunan Aksu'nun verdiği bilgiye göre, ihalede tüm teklifler ABD doları cinsinden alınacak. 

     İlk tur elemesiz kapalı yazılı teklif alınmasının ardından, 2 elemeli tur yapılacak, daha sonra açık artırmaya geçilecek. Açık artırma, belirlenen başlangıç tutarı üzerinden açık artırım aralığıyla sürecek. 

     İhalede, Doğuş Holding AŞ, Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AŞ, Polimeks-Folkart-Sembol Ortak Girişim Grubu, Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ, Global Yatırım Holding AŞ-Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ-Delta Proje İnşaat Turizm ve Sanayi AŞ Ortak Girişim Grubu yarışıyor. 

     

     -İlk ihale- 

     

     Daha önce "Galataport" adıyla, Salıpazarı Liman Sahası için ilk ihale 2005 yılında yapılmıştı. "Yap-işlet-devret" modeli çerçevesinde 49 yıllık işletme hakkını kapsayan ihalede en yüksek teklifi, 3 milyar 538 milyon 449 bin 233 avro ile Royal Caribbean Cruises Ltd'nin önderliğindeki konsorsiyum vermişti. İhale, Danıştay tarafından iptal edilmişti. 


AA


Geri Dön