18 / 04 / 2024

Galataport Projesi'nin detayları belli oldu!

 Galataport Projesi'nin detayları belli oldu!

İstanbul Boğazı'nın yaklaşık 1.2 kilometrelik bölümünü kapsayan Galataport Projesi'nin detayları belli oldu. Galataport olarak bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi ile Karaköy'den Tophane'ye kadar olan sahil şeridi restore edilecek.



702 milyon dolara İhale edilen Galataport, Avrupa'nın en iyi limanı olarak gösteriliyor... 


Galataport böyle olacak Karaköy'den Tophane'ye kadar uzanan 1.2 km'lik sahil şeridi restore edilecek Gökdelenlerden bunalan halk, doğal kıyılara, parklara, meydanlara kavuşacak Galataport Projesi, Tophane'yi de kapsayacak. Tophane'de yer alan nargile kafeler kaldırılacak. Yakındaki liman yer altına inecek. 


Proje bittiğinde, gökdelenlerden bunalan halkın nefes alacağı parklar ve yürüyüş yolları yapılacak. Ortaya bu görüntü çıkacak. 


İstanbul Boğazı'nın yaklaşık 1.2 kilometrelik bölümünü kapsayan Galataport Projesi'nin detayları belli oldu. Galataport olarak bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Liman Projesi ile Karaköy'den Tophane'ye kadar olan sahil şeridi restore edilecek. 


Yürüyüş parkurları, meydanlar ve parklar yapılacak. Bakımsız haldeki tarihi yapılar turizme kazandırılacak. 


Ticaret alanı gidiyor


Galataport, Karaköy İskelesinden Deniz Ticaret Odası'na uzanan yaklaşık 1.2 km uzunluğundaki sahil şeridi ile kıyı tarafında bulunan tarihi binaları kapsıyor. Hedef kitlesi, "7'den 70'e tüm İstanbullular ve yabancı turistler" olarak açıklanan proje kapsamında, nargilecilerin ve otoparkların bulunduğu Tophane Meydanı da yer alıyor. Proje ile kamu binalarının bulunduğu bölümler halka açılacak. Gümrükler kapatılacak. Ortaya Projenin hedef kitlesi. 'Tüm İstanbullular" olarak gösteriliyor. çıkan yakalaşık 60 bin metrekarelik alana meydan, sahil bulvarı, yürüyüş yollan ve park yapılacak. 


Boğaz manzaralı yol 


1. derecede tarihi eser statüsündeki Tophane Saat Kulesi ve Tophane Meydanı da proje kapsamında yenilenecek. Boğaz'a uzanan 30 dönümlük alana sahip Tophane Kasrı, Tophane Çeşmesi, Nusretiye Camii, Kılıç Ali Paşa Camii'ni barındıran meydan, vatandaşın kullanımına sunulacak. 


Turizm merkezi... 


Hayata geçirilmesi planlanan Galataport Projesi ile, Karaköv'deki tarihi biSaat Kulesi çevresinde peyzaj çalışması yapılacak. Proje Koordinatörü. "Galataport Avrupa'yla yarışır" diyor... 


Merkez Han, Karaköy Yolcu Salonu, Çinili Han ve Paket Postanesi'nin de aralarında olduğu binalar, otel, restoran ya da kafeye dönüştürülecek. 


Yer altı otoparkı 


Proje alanında yer alan İstanbul Modern ve Mimar Sinan Üniversitesi Resim ve Heykel Müzesi'ne ek olarak yeni müzeler ve sanat merkezleri açılacak. 


Bunlar arasında Çocuk Bilim ve Keşif Müzesi de yer alacak. Parklarda da sergiler düzenlenmesi planlanıyor. Ayrıca Tophane'deki Kruvaziyer Yolcu Limanı da yer altına indirilecek. Bölgeye gelenlerin ulaşımı için yer altına otopark yapılacak. Otobüs ve taksi durakları da yer altına inecek. 


Çalışmalar başladı


Doğuş Holding, özelleştirme İdaresi tarafından 16 Mayıs 2013'le gerçekleştirilen Salıpazan Limanı İhalesi'ni 702 milyon dolar teklifle kazanarak, alanın 30 yıl süreyle işletmesini devraldı. Çalışmalara ise 24 Şubat 2014'te başlandı. 


Sözcü 


Geri Dön