20 / 04 / 2024

Galatasaray Eski GS Store Mağazası’nın arazisi için yetki isteyecek!

Galatasaray Eski GS Store Mağazası’nın arazisi için yetki isteyecek!

Ma­aş sı­kın­tı­sı ya­şa­nan Galatasaray'da, Baş­kan Duy­gun Yar­su­vat, İstanbul Mec­idi­ye­köy’de­ki es­ki GS Sto­re Ma­ğa­za­sı’nın ara­zi­si için yet­ki is­te­ye­cek. Arsa, es­ki Ali Sa­mi Yen Sta­dı'nın he­men ya­nın­da...



Ga­la­ta­sa­ray'da baş­kan­lık kol­tu­ğu­na 7 ay­lı­ğı­na otu­ran Duy­gun Yar­su­vat ve eki­bi­ni sı­kın­tı­lı gün­ler bek­li­yor. Son ya­pı­lan Di­van Ku­ru­lu Top­lan­tı­sı'nda ku­lü­bün 811  mil­yon li­ra ol­du­ğu açık­lan­dı. Ke­mer sık­ma po­li­ti­ka­sı uy­gu­la­yan ye­ni yö­ne­tim birok ku­lüp ça­lı­şa­nıy­la yol­la­rı­nı ayır­dı. Baş­kan Yar­su­vat ise bu du­ru­mu "Üzü­le üzü­le ya­pı­yo­ruz. yap­ma­sak ku­lüp el­den gi­de­cek" şek­lin­de yo­rum­la­dı. Borç­lar ne­de­niy­le UE­FA Fi­nan­sal Fa­ir-Play ku­ra­lına ta­kıl­ma teh­li­ke­siy­le de kar­şı kar­şı­ya. Ya­ni Ga­la­ta­sa­ray önü­müz­de­ki se­zon Av­ru­pa'ya git­me­ye­bi­lir. Bu bü­yük borç yü­kü­nün al­tın­dan kalk­mak ve ku­lü­bü düz­lü­ğe çı­kar­mak is­te­yen Baş­kan Yar­su­vat gö­zü­nü Mec­idi­ye­köy'de­ki es­ki GS Sto­re Ma­ğa­za­sı'nın ara­zi­si­ne dik­ti. Bi­lin­di­ği gi­bi ara­zi es­ki Ali Sa­mi Yen Sta­dı'nın he­men ya­nın­da bu­lu­nu­yor.


Sırada Riva var


Bun­dan ön­ce­ki yö­ne­tim bir mü­te­ah­hit fir­ma­sıy­la el sı­kı­şa­rak ara­zi­ye kat kar­şı­lı­ğın­dan için­de ofis­le­rin bu­lun­du­ğu bir pla­za ya­pıl­ma­sı­na ye­şil ışık yak­mış­tı. An­cak pro­je im­za aşa­ma­sın­dan as­kı­ya alın­dı. Ar­dın­dan es­ki yö­ne­tim ara­zi­ye bi­na dik­mek için te­me­li ken­di at­tı. An­cak ka­zı­lan te­mel çu­ku­ru ol­du­ğu gi­bi du­ru­yor. İş­te Baş­kan Yar­su­vat’ın son Di­van Ku­ru­lu Top­lan­tı­sı'nda 6 Ara­lık'ta Ola­ğa­nüs­tü Kon­gre Ka­ra­rı al­ma­sı­nın ne­de­ni ise ara­zi­nin üze­ri­ne in­şa­at yap­mak ve ipo­tek al­tı­na al­dır­mak.


Ya­ni yet­ki alı­nır­sa ku­lüp ara­zi­ye ken­di­si in­şa­at ya­pa­cak. Pla­za ofis şek­lin­de ya­pı­la­cak bi­na bit­ti­ğin­de ise Sa­rı-Kır­mı­zı­lı ku­lü­bün ka­pı­sı­na hat­rı sa­yı­lır bir pa­ra gi­re­cek. Zi­ra Yar­su­vat, "Bi­na bit­ti­ğin­de 150 mil­yon li­ra ge­lir ede ede­ce­ğiz. O yüz­den Me­ci­di­ye­köy'de­ki ara­zi­yi sat­ma­ya­ca­ğız" ifa­de­le­ri­ni kul­lan­mış­tı. Ay­nı pro­je bit­mek üze­re olan 3. Bo­ğaz Köp­rü­sü'nün ya­kın­la­rın­da bu­lu­nan Ri­va ara­zi­si için de dü­şü­nü­lü­yor.



Ufuk Tuncaelli-Bugün


Geri Dön