28 / 03 / 2024

Galatasaray gayrimenkulle yeni kaynak oluşturdu!

Galatasaray gayrimenkulle yeni kaynak oluşturdu!

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, UEFA fair-play kriteri noktasında Galatasaray'ın mevcut gelirlerinin dışında yeni kaynaklar oluşturması gerektiğini belirtti.



Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, UEFA fair-play kriteri noktasında Galatasaray'ın mevcut gelirlerinin dışında yeni kaynaklar oluşturması gerektiğini belirterek, "Elimizdeki gayrimenkuller, ekonomik açıdan çıkışlarımızdır" dedi. Galatasaray ile Dumankaya İnşaat arasında Türk Telekom Arena'da imzalanan sponsorluk anlaşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dursun Özbek, ekonomik açıdan zor döneme giren futbol kulüplerinin, dar boğazdan çıkışlarında gayrimenkul işinin olduğunu belirtti. Mevcut gayrimenkullerin değerlendirilmesiyle kulüplerin yükseldiğini bildiren Özbek, "Dolayısıyla Galatasaray'ın da elinde gayrimenkuller var ve bunlar Galatasaray'ın ekonomik açıdan çıkışlarıdır. Uğur Dumankaya ile bu maksatla da görüştüm. Kısa zamanda çok güzel projeler üreteceğiz. Galatasaray'ın ekonomik açısından çıkışında gayrimenkulleri çok önemli bir rol oynuyor" ifadelerini kullandı. Özbek, kulübe finansal bir harita oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayarak, "UEFA fair-play kriteri noktasında Galatasaray, mevcut gelirlerinin dışında yeni kaynaklar oluşturmak zorundadır. Sponsorluk anlaşmaları ve gayrimenkullerin geliştirmesi vasıtasıyla elde edilecek gelirlerin, sportif aktivitelere yöneltilmesi bu çalışmaların bir parçasıdır" şeklinde konuştu. 


"İbrahimovic'i gündemden düşürün" 

Dumankaya İnşaat'ın Galatasaray'ın özellikle Zlatan Ibrahimovic'in transferine sponsor olmayı düşünüp düşünmediğiyle ilgili soruyu yanıtlayan Özbek, "Allah aşkına şu İbrahimovic'i gündemden düşürün. İlk günden beri gündemimizde İbrahimovic olmadığını defalarca söyledim. Bu konunun pişirilip pişirilip ortaya getirmesini şık bulmuyorum" açıklamasında bulundu. 


"Galatasaray, sporu yeşil sahada yapmak isteyen bir kulüp" 

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun Süper Lig'in 5. haftasında oynanan Trabzonspor-Galatasaray maçına ilişkin yaptığı açıklamalarının sorulması üzerine Dursun Özbek, şunları kaydetti: "Hoş olmayan olaylar gelişti. Trabzonspor Başkanı'nın yaklaşık 45 gün önce oynanan Galatasaray maçıyla ilgili yorumunu tasvip etmiyorum. Ayrıca oradaki hakemlerle ilgili söylemi hoş şeyler değil, Türk futboluna katkı verecek şeyler değil. Bayanlarla ilgili açıklamasında zaten yanlış bir ifade olduğunu fark etti ve düzeltmesini yaptı. Galatasaray, sporu yeşil sahada yapmak isteyen bir kulüp, onun dışında polemiklerin içinde olmak istemiyoruz." 


Yeni Çağrı


Geri Dön