20 / 04 / 2024

Galatasaray hisselerinde gayrimenkul projeleri tavana ulaştı!

Galatasaray hisselerinde gayrimenkul projeleri tavana ulaştı!

Galatasaray hisselerinin fiyatı, Riva arazisinde gayrimenkul projelerinin hayata geçirilebileceği beklentisi ile yüzde 10,5 yükselerek tavan fiyata ulaştı.Güne yükselişle başlayan Galatasaray hisselerinin fiyatları yükseldi.



Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu'nun, hafta sonu gerçekleştirilen olağanüstü mali genel kuruldan borçların yapılandırması ve gayrimenkullerin değerlendirilmesi başta olmak üzere bir dizi mali konuyla ilgili onay almasının ardından, Borsa İstanbul'da işlem gören Galatasaray Sportif AŞ hisselerinin fiyatı, ilk seansta tavan oldu.

Borsa İstanbul'da işlem gören diğer spor şirketleri de ilk seansta pozitif bir seyir izlerken, Trabzonspor Sportif AŞ yüzde 2,94, Fenerbahçe Futbol AŞ yüzde 2,71 ve Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ de yüzde 1,57 yükseliş kaydetti.


Piyasalarda bugün ne oldu?

Analistler, Galatasaray'da Riva'daki arazi ile ilgili gayrimenkul projelerinin hayata geçirilebileceğine ilişkin artan beklentilerin pay piyasasında alışları güçlendirdiğini ifade ediyor. 

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek yetki aldığı olağanüstü mali genel kurulda yaptığı konuşmada, Riva'da 40 yıl önce kulübe kazandırılan arazinin bir an önce gelir getirecek şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Riva'nın proje çalışmasını 2010 yılında kulübü yöneten yönetim hazırlamış ama orada kalmış. Üzerinden uzun bir süre geçmiş. Bu projeleri değerlendirelim, rafta kalmasın. Bize yetki verin bunun üzerinde çalışalım, siz onaylarsanız devam edelim. Elimizde bir proje var ama ruhsatları iptal olmuş. Bu ruhsatları yeniden çıkartalım. Riva'nın en iyi şekilde değerlendirilmesinin gereği var" ifadelerini kullanmıştı.


Habertürk


Geri Dön