19 / 04 / 2024

Galatasaray 'ın Riva 'daki arazisinde sona gelindi!

Galatasaray 'ın Riva 'daki arazisinde sona gelindi!

Galatasaray Spor Kulübü"nün yaklaşık dört yıllık uğraş sonunda geçen yıl ruhsat almayı başardığı Riva"daki arazisinde sona gelindi. Bu arada, kulübün Eylül"de açtığı hasılat paylaşımıyla inşaat ihalesinde sürprizler yaşanıyor



Galatasaray Spor Kulübü"nün yaklaşık dört yıllık uğraş sonunda geçen yıl ruhsat almayı başardığı Riva"daki arazisinde sona gelindi. Bu arada, kulübün Eylül"de açtığı hasılat paylaşımıyla inşaat ihalesinde sürprizler yaşanıyor. 27 Aralık ihaleye katılmak için son gündü. Fakat ön yeterlilik alan 10 firma klüpten ek süre istediler. Bunun üzerine de ihaleye son teklif verme günü 7 Ocak"a ertelendi. Ve ilginçtir, bu ˜uzatma dakikaları" içinde, ihale o ana kadar adı geçmeyen 3 büyük firmanın ilgisini çekti: Zorlu Grubu, Dumankaya İnşaat ve Fi-Yapı. Duyduğum doğruysa, Fi-Yapı devam etmeyecek.

Peki bundan sonra ne olacak

Ön yeterlilik alan firmalar ihaleye teklif verdikten sonra, önümüzdeki haftalarda son kez pazarlığa oturacaklar ve en geç ay sonuna kadar ihale süreci tamamlanmış olacak. İhaleye katılmak için dosya alan 23 firmadan ön yeterlilik alan firmalar ise şunlar: Soyak, Sur Yapı, Kuzu Grup, Bahadır İnşaat, Kayalar, çelikler, Uzunlar, Acarlar, Yamata, Abarlar.

Riva projesi

Galatasaray Spor Klübü"nün 1.175.000 m2"lik arazisi 850 bin m2 arsaya dönüştürüldü. Arsanın içinde 150 bin metrekareden fazla özel orman bulunuyor. Planlamaya göre Galatasaray, bu arsa üzerine 844 villa yaptıracak. 150 ile 400 m2 arasında değişen ve dört farklı tipte villadan oluşan proje. 244 bin m2"lik satış alanına sahip konutler için şimdiye kadar 200 ön talep toplandığı söyleniyor. İhale sürecinin bu ay sona ermesinin ardından inşaata başlanacak ve dört etap olarak planlanan projenin ilk etabının teslim zamanı ise 2012"nin başı. Akıllı teknoloji ile tasarlanan villaların œileri kaba inşaat halinde teslim edeceği de söylentiler arasında. Ayrıca çevre kavramının da ön planda olacağı projedeki villalar tek kat ile üç kat arasında değişecek. Gelen teklifleri değerlendirecek Kulüp, verilen teklifin yüzde 50"sini peşin isteyecek. Projeden beklenen hasılat ise minimum 750 milyon dolar (1,17 milyar TL) olarak öngörülüyor. Klübün kasasına ise 250 milyon dolardan (390 milyon TL) fazla girmesi planlanıyor.
Hürriyet Emlak/Seda Tabak

 


Geri Dön