19 / 04 / 2024

Galatasaray, Riva arazisi için 24 Eylül'de yeterlilik ilanı verecek

Galatasaray, Riva arazisi için 24 Eylül'de yeterlilik ilanı verecek

Galatasaray, ruhsatı alınan 1 milyon 175 metrekarelik Riva arazisi için 24 Eylül'de yeterlilik ilanı verecek



Galatasaray, ruhsatı alınan 1 milyon 175 metrekarelik Riva arazisi için 24 Eylül'de yeterlilik ilanı verecek. 200 milyon dolar gelir beklenen proje, Galatasaray'ın borsadaki hisselerini yüzde 10'luk yükselişle tarihi zirvesine taşıdı. Galatasaray, Türk Telekom Arena'dan sonra ikinci büyük projesi Riva arazisini sonunda paraya çeviriyor. Sarı-kırmızılı yönetim, 200 milyon dolar gelir beklediği proje için 24 Eylül'de gazetelere ön yeterlilik ilanı verecek ve düğmeye basacak. Galatasaray'ın gelecek hafta Riva arazisi için ilan verecek olması, kulübün İstanbul Borsası'nda işlem gören hisselerini de hareketlendirdi.

8 YILIN ZİRVESİNDE
İMKB'de günün en hareketli hisselerinden olan Galatasaray günü yüzde 10.83 yükselişle kapattı. 2002 yılının şubat ayından bu yana borsada işlem gören kulübün hisseleri 266 TL'lik kapanış fiyatıyla tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı.

Galatasaray hisselerindeki hızlı yükseklişle İMKB Spor Endeksi de yüzde 5 ile dün İstanbul Borsası'nm en çok yükselen endeksi oldu. Bayram tatili öncesindeki son işlem günü olan 8 Eylül'de 240 TL'den kapanan Galatasaray hissesi yatırımcısına bir günde hisse basma 26 TL kazandırdı.

200 MİLYON DOLAR BEKLENİYOR
Dört yıl süren yoğun uğraşlar sonrası geçen aylarda 244 bin metrekarelik satış alanına sahip arazinin ruhsat sorununu bitiren Galatasaray, 844 villalık projenin inşaatına 2011 Ocak ayından itibaren başlamayı hedefliyor. Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın da Riva Projesi ile ilgili gelişmeleri yarın yapılacak Divan Kurulu toplantısında üyelerle paylaşması bekleniyor. Galatasaray Yönetimi ilk planda 70 ile 100 milyon dolar arası bir gelir hedeflediği araziyle ilgili beklentisini 3. köprüyle ilgili gelişmeler ışığında 200 milyon dolar seviyesine yükseltmişti.
Habertürk


Geri Dön