25 / 04 / 2024

Galatasaray Riva ihalesine Eylül´de çıkıyor!

Galatasaray Riva ihalesine Eylül´de çıkıyor!

Galatasaray , 844 konutluk Galatasaray Riva Konutları için ihaleye Eylül sonunda çıkacak



Bir milyon 175 bin metrekare alanlı arazisinin imar ve ruhsat çalışmalarını tamamlayan Galatasaray , 844 konutluk Galatasaray Riva Konutları için ihaleye Eylül sonunda çıkacak

Galatasaray tarafından yaptırılması planlanan Riva projesinde taşlar yavaş yavaş yerine oturuyor. Projede yaptırılması planlanan 4 farklı tipteki villaların alanı 150 ile 400 metrekare arasında değişecek. Villaların fiyatı 500 bin dolardan başlayacak. Şimdiye kadar villalar için 200 ön talep toplandı ğını açıklayan yetkililer, inşaatın 2011 yılının Ocak ayında başlanması için çalışmaların sürdürüldüğünü açı kladılar. Toplamda 4 etaptan oluşan projenin ilk etabının tesliminin 2012 yılının başında yapılması planlanıyor.

Binaların ileri kaba inşaat halinde teslim edilmesi planlanan projedeki villalar , akıllı ev tabanlı olacak. Ayrıca çevreyle uyumlu ve çevre kavramı nın da ön planda olaca ğı projedeki villalar tek kat ile 3 kat arasında farklı alternatifler barındıracak. Projede, kat sayıları ise binaların konumundan doğan kot farkına göre belirlenecek.
İki yöntem üzerine çalışıyor

Riva´daki villaların nasıl yapılacağı konusunda Galatasaray Kulübü´nün iki farklı projesi var. Bunlardan ilki hasılat paylaşımı ile yapılması. Yani uluslararası ihaleye çıkacak olan kulüp , gelen teklifleri değerlendirecek. Hasılat paylaşımında ise verilen teklifin yüzde 50´sini peşin isteyecek.

Projenin gerçekleştirilmesinde ikinci alternatif ise inşaat ve satış pazarlama nın tamamıyla kulübün tarafından yapılması düşünülüyor. Bunun için bir inşaat ve yatırım şirketi kur mayı da planlayan Galatasaray yönetimi, yeni şirket in Riva´nın işlerini taşeronlara vererek projeyi tamamla tacak. İnşaata ilave olarak satış ve pazarlama da bu şirketin bünyesinde yapılacak.

Toplam 244 bin metrekare satış alanı olan projeden beklenen hasılat ise minimum 750 milyon dolar. Klüp, Riva projesini hasılat paylaşımı ile ihaleye çıkartılırsa kulüp kasasına 250 milyon dolar koymayı planlıyor. Projeyi kendisi yaptırıp, satarsa ise beklenti si yaklaşık 500 milyon dolar civarında gerçekleşecek.

Yeni arsalar alınacak
Kulüp kasasına koyduğu parayla inşaat ve yatırım şirketini en geç 1 yıl içinde gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüştürmeyi planlıyor. Şirket eline geçen parayla başta Silivri olmak üzere yeni arsa ve arazi yatırımları yapacak.
 
Şimdiye kadar neden ihaleye çıkılmadı?
Kulüp Riva gibi ruhsatın zor alındığı bir lokasyonda yaklaşık 3 yıl uğraşarak r uhsat almayı başarmıştı. Bugüne kadar ihaleye çıkılmamasının iki nedeni var. Bunlardan ilki: Dünyadaki global krizin hız kesmesini beklemekti. İkincisi ise: İstanbul´da gayrimenkul piyasasının daha da canlanmasını görmekti.
 
İhale şeffaf olacak
Seyrantepe´de olduğu gibi Riva´da da ihalenin şeffaf olacağını hatırlatan Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Işın Çelebi ihaleye ilgili şunları söyledi: "Ortada bir başarı var. Borç bataklığına saplanmış bir kulübü dünyanın en modern stadyumlarından birisine sahip hale getirdik. Bir zamanlar icradan haraç mezat satılmak istenen araziyi, arsaya dönüştürdük. Bugün gelinen noktadan borçtan nefes alamayan bir kulüp elde edeceği gelirlerle yatırım yapabilir hale gelecek. Burada Galatarasaray camiasının çok önemli katkısı var. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. 4 yıllık uğraşla imar ve ruhsat izinlerini çıkardığımız projenin ihalesinde kimsenin imtiyazı olmayacak. İhaleyi şeffaf bir şekilde yapacağız"
Tebernüş Kireçci


Geri Dön