20 / 04 / 2024

Galatasaray Riva ve Florya projesinde resmi imzalar atıldı!

Galatasaray Riva ve Florya projesinde resmi imzalar atıldı!

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Riva - Florya projeleri için Emlak Konut ile resmi imzaların atıldığını açıkladı.



Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Riva-Florya projeleri için Emlak Konut ile resmi imzaların atıldığını açıkladı.


RİVA VE FLORYA İÇİN YETKİ

Galatasaray Kulübünün olağanüstü genel kurulunda Dursun Özbek yönetimi, Riva ve Florya arazilerinin geliştirilmesine yönelik projelerle ilgili olarak yetki almıştı. Yapılan oylama neticesinde katılımcıların çok büyük kısmı Dursun Özbek yönetimine yetki verdi. Kongreye katılan bin 600'ün üstündeki üyenin 47'si hayır oyu kullandı.


Kapanış konuşmasını yapan Dursun Özbek, "Şahsıma ve yönetim kuruluna gösterdiğiniz teveccüh için teşekkür ediyorum. Gözünüz geride kalmasın. Emanetiniz başımızın üstündedir. Kendi mallarımın üzerinde tutacağım, bunu bilin." diye konuştu.


Emlak Konut ile Galatasaray ek protokol imzaladı!



Hürriyet



Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı 


Galatasaraylı futbolcuların 1988-89,1997-98, 2001 02, 2004-05 sezonlarında giydiği formaların retro versiyonları dün tanıtıldı ve satışa sunuldu. 


Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Riva-Florya arazileri için Emlak Konut GYO ile yapılan ana protokolün ardından sürecin yönetileceği ve projelerin geliştirileceği ek protokolün de dün resmen imzalandığını açıkladı. Atılan bu imzalarla birlikte Riva ve Florya projeleri resmi olarak başlarken Özbek, "Galatasaray senede 40 milyon dolar faiz ve kur farkı öderken bunun düzeltilmesi gerekiyordu. 'Yeni kaynak yaratarak bu durumdan çıkabiliriz' demiştim. Sözümü yerine getirdim. Gelecek paranın hiç tereddüt olmadan Galatasaray'ın cebine girmesi yönünde arzum vardı. Bu konuda en sağlam yolun devlet olduğunu düşündük ve Emlak Konut ile bu sözleşmeyi yaptık. Gelen para banka borçlarının tasfiyesi için kullanılacak. Galatasaray'ın geleceği çok parlak olacak" dedi. 


5. yıldız ve transfer mesajı 


Özbek, "Bizim formamızda 2 yıldızın, 3 yıldızın olduğu dönemler geride kaldı. 5. yıldıza koşuyoruz. Tüm futbol kamuoyuna, 5. yıldızda da Galatasaray'ın ilk olacağı mesajını vermek istiyorum" yorumunda bulunurken, transfer çalışmaları hakkında, "16 maçlık ilk yarı periyodunu 3. sırada bitirdik. Lider ile puan farkı 3. Önemli bir fark değil. 

İlk yarıda tatmin olmadığımız dönemler de oldu; başarılı olduğumuz maçlar da.. Sakatlıklardan çok çektik. Ara transferde takviye yapmayı düşünüyoruz. Ancak UEFA'dan gelen 65 milyon Avro'luk sınır var. Takımdan gidecek oyuncu olursa bunun yerine transfer yapacağız" dedi. 


AHMET ÇALIK PAZARLIĞI 


• Serdar Aziz'in sakatlığının ardından bir stoper transfer etmek isteyen ancak UEFA'nın 65 milyon Avro'luk sınırı nedeniyle ince eleyip sık dokuması gereken Galatasaray, Ahmet Çalık için G.Birliği'ne 1.2 milyon Avro bonsen/is teklif etti. G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav ise A Milli Takım forması da giyen 22 yaşındaki stoper hakkında Radyospor'a yaptığı açıklamada "3 gün içerisinde belli olur. Galatasaray'ın ilgisi varmış. Beni arayacaklşrını söylediler. Tabii ki müzakere yaparız. Bizim tavrımız net. Parayı veren düdüğü çalar. Ahmet Çalık için 5 milyon Avro istiyoruz" dedi. 


Kaan Ayhan teklifi 


G.Saray, Fortuna Düsseldorf'ta forma giyen Kaan Ayhan için Alman ekibine 1 milyon Avro'luk teklif yaptı. 22 yaşındaki stoper, Fatih Terim'in de A Milli Tatym'da şans verdiği bir isim. Öte yandan Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası E Grubu 4. maçında bugün saat 20.30'da Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Tuzlaspor'la karşılaşacak.


Cumhuriyet 



Haber Yenibirlik Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı!


Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Türk Telekom Arena'da gerçekleşen "Tarih Yazan Formalar" lansmanında basın mensuplarma açıklamalarda bulundu. Emlak Konut ile Riva ve Florya için yapılan protokolün imzalandığını söyleyen Özbek, "Bugün Emlak Konut KAP'ta bir açıklama yaptı. Ana protokol zaten yapılmıştı, buna ek olarak protokol yapıldı ve bugün imzalandı. Riva ve Florya Galatasaray'm geleceğinin yapılandırılması için ' çok önemli iki projeydi. Galatasaray senede 40 milyon dolar faiz kur farkı ödediği pozisyondan illa ki düzelt tilmesi gereği vardı. Mutlaka yeni kaynaklar bulmamız lazımdı. Benim yaptığım Galatasaray'a verdiğim sözü yerine getirmekti. Buradan gelen para banka borçları için kullanılacak" ifadelerini kullandı.


Yenibirlik


Haber Yurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı


Galatasaray, yılan hikayesine dönen ve 500 milyon dolarlık bir gelir getirmesi beklenen Riva ve Florya arazileri için Emlak Konut GYO ile resmi imzaları attı 


GALATASARAY'IN son 20 yıla damga vurmuş formalarının tanıtıldığı retro formaların lansmanmda başkan Dursun Özbek, kulübe 500 milyon dolar civarında bir gelir getirmesi beklenen Riva ve Florya projeleri ile ilgili Emlak Konut ile anlaşma imzaladıklarını açıkladı. Emlak Konut'un Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdiği açıklamada da "Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.ile ana ortağımız Galatasaray Spor Kulübü Demeği arasmda 29.06.2016 tarihinde imzalanan protokolle ilgili sürecin yürütülmesine yönelik olarak ek protokol imzalanmıştır" denildi. 


"Galatasaray'ın geleceğini kuruyoruz" 


Dursun Özbek, basm mensuplarına yaptığı açıklamada, yapılan anlaşmanın getireceği avantajlara dikkat çekerek, "Galatasaray senede 40 milyon dolar faiz ve kur farkı öderken bunun illa ki düzeltilmesi gerekiyordu. Onun için elimizdeki gayrimenkullerin değerlendirilmesi yönünde tercihimizi yapmıştık. Nihai anlaşma da imzalandı. Bundan sonra bu projenin en iyi şekilde sonuçlanması için çalışıyoruz. Gelen rakamlar banka borçların tasfiyesi için kullanılacak. Borç yükünden kurtulan bir Galatasaray düşünün. Galatasaray'ın geleceğini kurmaya çalıyoruz" ifadelerini kullandı.


Yurt Gazetesi 


Geri Dön