26 / 04 / 2024

Galatasaray Store çadırı arazisine otel yada AVM yapılacak!

Galatasaray Store çadırı arazisine otel yada AVM yapılacak!

Sportif alanda yaşanan hayal kırıklığına rağmen Galatasaray yönetimi hız kesmiyor. Ali Sami Yen'in yanındaki Galatasaray Store çadırının arazisinde yükselecek, sarı-kırmızılıların yılda 10 milyon dolar kazanmayı hedeflediği projeninin detaylarına SABAH ul



Galatasaray yönetimi, Ali Sami Yen Stadı arsasının yanında yer alan ve Galatasaray Store çadırı olarak kullanılan 2 bin 716 metrekarelik araziyi otel ya da alışveriş merkezi yapmak için düğmeye bastı. Sarı-kırmızılı kulübün bodrum katlarla birlikte toplam 21 kat olacak projesinin detaylarına SABAH ulaştı. UEFA'nın 5 yıldızlı stadyum listesine giren Türk Telekom Arena Stadı'ndan elde edilecek gelirlerle bütçesinde önemli bir rahatlama sağlayacak Galatasaray'ın en büyük gelir kaynaklarından birisi de bu proje olacak. Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Emir Sarıgül, projenin hayata geçmesiyle birlikte yıllık ortalama 10 milyon dolar gelir hedeflediklerini belirterek, 'Bu gelirler amatör branşlara aktarılacak. İki branşın yıllık giderlerini buradan karşılayacağız' dedi. Türkiye'nin önde gelen şirketleriyle görüşmeler yaptıklarını, alınan tekliflerin yönetim kurulu ve genel kurula sunularak onay alınacağını belirten Sarıgül, inşaatın şubat ayında başlamasını ve bir yıl içerisinde bitirilmesini hedeflediklerini söyledi.

GELİR BASKETBOLA

Galatasaray Kulübü yönetim kurulu üyesi Emir Sarıgül sözlerinini şöyle tamamladı: '6.5 milyon dolar yatırımla buraya bir iş merkezi yapılması hedefleniyor. Amacımız kulübün menfaatleri doğrultusunda maksimum gelirin elde edilmesi. Buradan elde edeceğimiz gelirlerle erkek ve kadın basketbol takımlarımızın bir yıllık sponsor bedelini çıkarmış oluruz. Proje kendini 2 yılda amorti edecek'

Maliyeti 15-17 milyon $

- Mecidiyeköy'ün merkezinde 868 metre taban oturumlu, 16 bin 400 metrekare inşaat alanı olacak projenin otel veya alışveriş merkezi olması planlanıyor.

- Ruhsatı önceki gün şžişli Belediyesi'nden alınan projenin mimarı ise Katar, Ukrayna ve Azerbaycan'ın en yüksek binaları ile Spartak Moskova'nın da stadyumunu yapan Murat Kader.

- İş merkezi yerine şehrin merkezindeki bu araziye 4-5 yıldızlı Business Center'ları, SPA'sı olan, zeminle birlikte 10 katlı, 125 odalı bir iş oteli kurup, bir işletmeye uzun vadeli olarak kiraya vermek de Galatasaray yönetiminin planları arasında.

- 15 -17.5 milyon dolara malolması beklenen Galatasaray'ın bu son projesinde, yatırımın 6.5 yılda geri dönmesi planlanıyor.

2 Design imzalı

Galatasaray Store çadırı'nın bulunduğu arazide yükselecek projenin tüm detaylarını arkadaşımız Erhan Öztürk'e anlatan G.Saray yönetim kurulu üyesi Emir Sarıgül, projeyi ilk etapta iş merkezi- ofis projesi olarak 2 Design Mimarlık şirketine hazırlattıklarını ve 1.5 ay önce kurulan G.Saray Gayrimenkul A.şž. şirketinin Türkiye'nin her yerinde kulüp adına proje geliştirmede önemli bir rol üstleneceğini belirtti.
Sabah


Geri Dön