24 / 04 / 2024

Galatasaray Üniversitesi'nin restorasyon çalışmaları bağışlarla sürüyor!

Galatasaray Üniversitesi'nin restorasyon çalışmaları bağışlarla sürüyor!

GALATASARAY Üniversitesi'nin 22 Ocak’ta yaşanan yangınla büyük ölçüde hasar alan tarihi binasında 2 ay önce başlayan restorasyon sürüyor. İlk olarak temizlik çalışmalarının yapıldığı binanın restorasyon maliyetinin karşılanması için bağış toplanıyor...




GALATASARAY Üniversitesi'nin 22 Ocak’ta yaşanan yangınla büyük ölçüde hasar alan tarihi binasında 2 ay önce başlayan restorasyon sürüyor. İlk olarak temizlik çalışmalarının yapıldığı binanın restorasyon maliyetinin karşılanması için açılan bağış kampanyaları da devam ediyor. Maliyetin karşılanması için hedeflenen rakam yıl sonuna kadar 20 milyon lira. “Gücümüz Sevgimiz” başlığıyla yürütülen kampanyada bilgiler internet sitesinde güncelleniyor.


Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Demeği’nin sponsorluğunda mayısta düzenlenen özel gecedeyse Galatasaray Eğitim Vakfı’nın Galatasaray’a gönül vermiş insanların bağışlanrıyla topladığı 10 milyon lirayla beraber toplam 14.5 milyon liraya ulaşıldığı açıklanmıştı.


ONUR: GSÜ’NÜN YANGIN RİSK ANALİZ RAPORU VAR MI?


CHP Milletvekili Melda Onur, yangınla ilgili olarak İçişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Önergede, “GSÜ için İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından bir yangın senaryosu, acil eylem planı, yangın risk analiz raporu hazırlanmış mıdır?” denildi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler verdiği yanıtta, Galatasaray Üniversitesi hizmet binalarıyla ilgili olarak müdahale planının hazırlandığını, plan hazırlama aşamasında üniversite yönetimiyle görüşmelerin yapıldığını, müdahale planının bir risk analiz raporu değil olası yangına müdahalede karşılaşılabilecek tehlikelerin belirlenmesini içeren operasyonel bir çalışma olduğunu bildirdi. Bakan Güler, binaların yangın risklerinin belirlenmesine yönelik olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mevzuat ile belirlenmiş özel bir görevinin bulunmadığını da ekledi.


 Sinan BİLGENOĞLU/AHT


Geri Dön