26 / 04 / 2024

Galatasaray'dan Beyoğlu'na otel, Riva'ya dev proje geliyor!

Galatasaray'dan Beyoğlu'na otel, Riva'ya dev proje geliyor!

Dursun Özbek: "Beyoğlu Hasnun Galip Sokak'ta yer alan kulüp binasının yerine de bir otel yapmak istiyoruz. Riva arazisine ise rezidans, konut ve kiralık işyerilerinin yer alacağı çok büyük bir proje planlıyoruz." dedi.



Sabah'ın kamuoyuna duyurduğu 'Başkanlar Zirvesi' dün TT Arena'da gerçekleşti. 


Finansal Fair Play'in tehdidi altında zor bir dönem geçiren ve UEFA'nın Avrupa arenasından 1+1 yıl men isteği ile sarsılan sarı-kırmızılı kulüp, başkan Dursun Özbek'in önderliğinde tarihi bir günü geride bıraktı. Özbek'in tek tek arayarak davet ettiği Galatasaray'ın eski başkanlarından Duygun Yarsuvat, Alp Yalman, Mehmet Cansun ve Faruk Süren'in yanı sıra uzun yıllar Galatasaray'a yönetici olarak hizmet eden İrfan Aktar, Eşref Alaçayır, Ali Dürüst ve Adnan Öztürk tarihi toplantıya katıldı. Eski başkanlardan Selahattin Beyazıt ve Ali Tanrıyar sağlık sorunları, Ünal Aysal yurt dışında olduğu, Adnan Polat ise davete olumlu yanıt vermediği için toplantıya katılmadı. 


BEYOĞLU'NA OTEL RİVA'YA DEV PROJE

Tarihi toplantıda 10'uncu katına gelinen Mecidiyeköy'deki Ali Sami Yen Oteli inşaatının çok olumlu ilerlediğini bildiren Dursun Özbek, ayrıca TT Arena'nın yanına yapılması planlanan 13 bin kişilik spor salonu için gerekli izinlerin alındığı müjdesini verdi ve ekledi: "Beyoğlu Hasnun Galip Sokak'ta yer alan kulüp binasının yerine de bir otel yapmak istiyoruz. Riva arazisine ise rezidans, konut ve kiralık işyerilerinin yer alacağı çok büyük bir proje planlıyoruz." Özbek, Riva arazisini kulübe kazandıran ancak sağlık sorunları nedeniyle toplantıya katılamayan Selahattin Beyazıt'a Riva projesine ilişkin görüşlerini ayrıca soracağını özellikle vurguladı.



Sabah


Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Yol haritası belirleyelim” diyerek söze başladı ama camianın önde gelenleri, “Bizi seçimpaklar” önerisini ortaya attı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, 23 Şubat’ta UEFA ile finansal fair play çerçevesinde yapılacak olan kritik toplantı öncesi camianın ağır toplarıyla bir araya geldi. arena’da yapılan zirveye eski başkanlar Faruk Süren, Duygun yarsuvat, alp yalman veMehmet Cansun ile ali Dürüst, İrfan aktar, adnan Öztürk ve Eşref alaçayır katıldı. Söze UEFA’nın raporu ile başlayan Başkan Özbek, ağır bir tablo çizerek çözüm önerileri ve destek istedi.


RİVA’YI SAT BORCU ÖDE

Duayen isimler Özbek’e tavsiyelerde bulunurken, eski başkanlardan Duygun yarsuvat, “Seçime git, bu yönetimle olmaz” dedi. adnan Öztürk başta olmak üzere diğer isimler de genel kuruldan yana tavır aldı. Divan Kurulu Başkanı İrfan aktar ise “riva’yı satalım” önerisinde bulundu. Toplantıdan beklediği destekle ayrılamayan Dursun Özbek, “UEFA sürecinde seçime gitmek bizi zayıf gösterir. Seçime de gitmem, hiçbir yeri de satmam” karşılığını verdi.


KIRGINLAR KATILMADI

Galatasaray duayenlerini bir araya getiren zirveye iki eski başkan Adnan Polat ve Ünal Aysal katılmadı. Dursun Özbek bu toplantıların devam edeceğini ifade ederek, “Bugün toplantıya katılmayan arkadaşlarımızın da fikirlerini alacağız. yurtdışında oldukları için gelemediler. Sayın Polat ve Aysal’ın fikirleri ve çözüm önerilerini de alacağız” diye konuştu.


BİZ ŞİKE YAPMADIK

Toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Dursun Özbek, önemli fikir alışverişlerinde bulunduklarını açıkladı, seçim kararı iddialarını ise reddetti. UEFA’nın mali disiplin uygulamasının karapara girişini engellemek için yapıldığını belirten Özbek, “Biz şike yapmadık, vergi borcumuz da yok, futbolcu borcumuz da” dedi.


Sözcü


Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, UEFA'nın karşısına zararı 10 milyon euroya indirmiş şekilde çıkmak istiyor. Şu anda 26 milyon euro seviyesinde olan zarar için bir aksiyon planı hazırladı. 8 Şubat'ta açıklanacak projelerde kilit nokta taraftar olacak.


* UEFA, Mali Fair Play Kuralları ile bahis ve şike olaylarına karışmış yöneticilerden kurtarmayı amaçlamaktadır. G.Saray, bunların hiç birine katılmamıştır. Türkiye şike olaylarından etkilenmiştir; ancak G.Saray olarak bunların dışında kalmıştır. 


* Florya, Riva, G.Saray Adası ve Mecidiyeköy’deki Otel arazisinin toplam ederi, 500 milyon dolardır. Gayri menkulleri satmadan, sıcak para akışını, kısa vadede, sağlayacak anlaşmalar yapılmaktadır. 


* G.saray marka değeri açısından, 177 milyon euro değerle dünyanın en değerli 19. kulübüdür. Delote araştırmasına göre dünya sıralamasında 21. sıradadır. Kulüp temel olarak uyuyan bir gelir kaynağıdır.   


* G.saray’ın  hiçbir sporcusuna borcu yoktur. Bankalara kredi borcu vardır; ancak bu temerrüde değildir. Yani ödenebilir durumdadır.   


Hedef para cezası


Galatasaray yönetiminin 5 kişilik komitenin vereceği karar üzerindeki beklentisi, verilmek istenen 1+1 yıllık Avrupa kupalarından men cezasının değiştirilerek, taban miktardan belirlenecek bir para cezasına dönüştürülmesi yönünde.  


Bugün Gazetesi


Geri Dön