24 / 04 / 2024

Galatasaray'ın Florya ve Riva’yı değerlendirilmesi doğru!

Galatasaray'ın Florya ve Riva’yı değerlendirilmesi doğru!

“Florya ve Riva’nın değerlendirilmesi gerekiyordu. Tek tedirginliğim Türk ekonomisinin ve buna bağlı olarak konut sektörünün düşüşte olduğu bir döneme girmiş olmamız. Yoksa yapılan iş doğru.”



Fatih Altaylı Habertürk Gazetesi'nde Galatasaray'ın Florya ve Riva arazilerini değerlendirilmesini yorumladı. İşte o yazı:


“Florya ve Riva’nın değerlendirilmesi gerekiyordu. Tek tedirginliğim Türk ekonomisinin ve buna bağlı olarak konut sektörünün düşüşte olduğu bir döneme girmiş olmamız. Yoksa yapılan iş doğru.”


- G.Saraylılar sizin söylediklerinizi olumlu ya da olumsuz önemsiyor. Florya ve Riva’nın satılması ya da bu arazilerin değerlendirilmesinde Emlak Konut ile iş birliği yapılması konusu bu ay içinde genel kurula geliyor. Sizin düşünceniz nedir?


- Bu arazilerin değerlendirilmesi gerekiyordu. Tek tedirginliğim Türk ekonomisinin ve buna bağlı olarak konut sektörünün düşüşte olduğu bir döneme girmiş olmamız. Yoksa yapılan iş doğru. Bunu 2. başkanlığım döneminde biz de yapmak istedik. Bizim projemiz biraz farklıydı. Florya ve Riva’yı, Ali Sami Yen’in Mecidiyeköy’deki arazisini ve birkaç başka gayrimenkulümüzü bir GYO içinde şirketleştirip halka açacak ve yüzde ellisinden yaklaşık 300 milyon dolarlık bir gelir yaratacaktık. Daha sonra Özhan Canaydın bu projeyi askıya aldı, daha doğrusu iptal etti. Bana da “Böyle abidik gubidik işlerden anlamam ben. Böyle şirket mirket işlerine Faruk’la senin kafan basar. Ben yapmam böyle şeyler” dedi. Şimdi farklı bir yöntem izleyecekler galiba ama buraları değerlendirmek çok doğru bir hareket.


- Peki, nasıl bir yol izlenecek?

- Bak işte mesele burada. Nasıl bir yol izleneceğini bilmiyorum. Geçen gün yemekte Başkan Özbek de yanımıza uğradı. ‘Bu işe destek vermeniz’ lazım dedi. Vereceğiz tabii ama nasıl bir yöntem, nasıl bir değerlendirme, onları görmemiz lazım. Genel kurula anlatılması lazım. Bence genel kurul bu konuda bilgili ve yetkin isimlerden bir komisyon kurmalı. Öyle aylarca değil, 1 hafta 15 gün içinde bir rapor hazırlayacak bir komisyon. Sonra da bu genel kurul tarafından onaylanmalı veya reddedilmeli. Benim kafamı karıştıran, Başkan’ın “Bu projeye hayır derseniz maaşları bile ödeyemeyiz” demesi oldu. Çünkü bu projenin nakde dönmesi en az 3-4 yıl. Bunu kendisine de sordum. Anlattığı kadarıyla sözleşmeyi bankalara satacak ve nakit girdisi sağlayacak. Bu da olabilir, önemli olan hangi şartlarda sattığı ve gelen paranın nasıl kullanılacağı. Tabii yeniden borçlanmamak için de kulübün nasıl yönetileceği.


Habertürk


Geri Dön