19 / 04 / 2024

Galatasaray'ın Mecidiyeköy'deki otel projesinin kaba inşaatı bitti!

Galatasaray'ın Mecidiyeköy'deki otel projesinin kaba inşaatı bitti!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek "Riva'da bir milyon metrekarenin üzerinde bir arsamız var. 6-7 yıl önce orada villa projesi yapıldı ve ruhsatı alındı. Otel projesinde kaba inşaat bitti, dekorasyon projesi hazır. " dedi.



Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulu toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı. Özellikle transfer politikası nedeniyle ağır eleştirilere uğrayan Özbek, istifayı kesinlikle düşünmediğini, sonuna kadar görevinin başında olacağını söyledi.


Dursun Özbek'in açıklamaları şöyle:

- UEFA 2014 yılından bu yana Galatasaray'ı incelemeye aldı. Olay şu; Galatasaray Kulübü 2012-13 sezonunda 38 milyon Euro, bu yetmemiş bir sonraki sezon 39 milyon Euro, bu da yetmemiş 2014-15 sezonunda da 30 milyon Euro zarar etmiş. Yani baktığınız zaman kümülatif olarak 107 milyon Euro zarar etmiş.


- Bunun üzerine UEFA, "Ayağını denk al. Ben seni 2014 Mayıs'ından itibaren izlemeye alıyorum" demiş. "İzlemeye alıyorum" demek şu anlamaya geliyor, 2 sene zarfında mali hareketlerde iyileşme göstermek zorundasın, eğer benim kriterlerime uyamıyorsan yaptırım var...


- UEFA önümüzdeki sezon da bizi izleyecek. Galatasaray'ın mali açıdan nereye gittiğine bakacaklar.


- İzlemeye bağlı olarak onlara çalışmalarımızı anlatıyoruz. Galatasaray'ı daha iyi bir mali yapıya kavuşturmak için çalıştığımıza ikna etmeye çalışıyoruz.


- Son raporu geçen ay gönderdik. Zannediyorum Ekim ayının 5'inde kendileriyle bir görüşmemiz olacak.


- Durup dururken bir kulüp niye bu kadar zarara sokulur veya ne amaçla yapılır, orasını ben sizin yorumunuza bırakıyorum.



SON 3 SENEDE 130 MİLYON EURO ZARAR ETMİŞİZ

- Son 3 sene içinde yaklaşık 130 milyon Euro transfer zararı söz konusu. 60'a yakın futbolcu alınmış, bir çoğunun ismini dahi bilmiyorsunuz. Tabii bu transferlere menajer komisyonlarını ve maç başı paralarını da ekleyince ortaya çok büyük bir rakam çıkıyor. Yönetimde olduğumuz sürece bu balansı düzeltmek ve eksiden kurtulmak için elimizden geleni yapacağız.

- Galatasaray'ın bu sarmaldan kurtulması şart. Transfer elbette yapılır. Fakat bir taraftan mali durumumuzu da düşünmek zorundayız. Yoksa UEFA önlem alacak.


ARENA'NIN ÜST KULLANIM HAKKI BİZDE DEĞİL

- Türk Telekom Arena Stadı şu anda Galatasaray'ın uhdesinde değil. Evet içinde oynuyoruz ama üst kullanım hakkı Galatasaray'da değil. Bu nedenle başkanlığa seçilir seçilmez Ankara'da sayın Bakan'ı ziyaret ettim. 'Galatasaraylılar bundan rahatsız' dedim. Bana, 'Haklısın da, 17 tane var, bugüne kadar kimse bize gelip 'bu davayı neden açıyorsunuz' diye sormadı.

- Biz bu dönemde ne yapmışız... 23 Mayıs'ta seçildik... O tarihten bugüne kadar yaklaşık 427 milyon TL'lik bir alışveriş olmuş. Bu paranın 227 milyon lirası kredi olarak kulübün kasasına girmiş, 200 milyon lirası da yönetimin bulduğu kaynaklardır.


- Bu parayla ne yaptık. 2013-14 sezonundan kalan basketbolcu ödemelerini yaptık. Geçmiş dönemden gelen futbolcu ve menajer ödemelerini hizaya sokmaya çalıştık.



FUTBOL TAKIMINA BEŞ KURUŞ BORCUMUZ YOK

- Şu anda futbol takımındaki sporculara ve teknik heyete beş kuruş borcumuz yok. Amatör şubeleri de aynı şekilde düzene sokuyoruz. Basketbolda geçmişten gelen 28 milyon lira borç vardı, bunun önemli bir kısımı ödedik.


- Bakan'a bir proje götürdüm, stadının üstünün nasıl kapanacağını kendisine anlattım. Stadın yanındaki boşlukta bakanlıktan izin almak suretiyle yaklaşık 15 bin kişilik kapalı bir arena yapmak istiyorum. "Bu işi nasıl yapacaksın" dedi bana Bakan. "Hem bize borcun var, hem başka borçlar..." Ben de,"İşi yapacak kurum hem stadın üstü kapatacak hem de yeni yeri yapacak dedim. Abdi ipekçi'den kurtulmuş olacağız bu salonla. Sayın Bakan bu projeyi olumlu karşıladı. Bayram sonrası Bakanlığa gidip olur alacağız. 


- Salonun hemen stadın yanında olması basket maçından sonra taraftar hemen futbol maçına geçebilecek.


- Voleybolda ise Taçspor'daki hissenin yüzde 51'ini satın aldık. Kamplar orada olacak.


KASIM AYI İÇİNDE OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL YAPMAYI PLANLIYORUZ

- Riva'da bir milyon metrekarenin üzerinde bir arsamız var. 6-7 yıl önce orada villa projesi yapıldı ve ruhsatı alındı. 3. köprü yolu tam arsamızın yanından geçmekte. Riva bugünki konumu itibari ile değeri artacaktır. Benim dönemimde burada mutlaka bir hareket almak zorundayız.


- Otel projesinde kaba inşaat bitti, dekorasyon projesi hazır. 


- Kasım ayı içinde olağanüstü genel kurul hazırlığı içindeyiz. Galatasaray Adası ile ilgili projelerimiz var bunun kararını yönetim kurulu değil genel kurul verecek. 


3 AYLIK DÖNEMDE 3 YILLIK GÖREV ALDIK

- 3 aylık kısa dönemde 3 yıllık görev aldık. Daha yolun başında bu yönetim istifa etmeli bu yönetim başarısız deniyor. Bundan asla etkilenmiyoruz. Galatasaray'ın birlik ve beraberliği bunun da üzerinden gelecektir.


- Galatasaray geçmiş dönemde bu borçların altından kalkamaz söylentileri vardı ama şimdi o söylentiler ortadan kalktı.Bu yönetim aldığı görevin bilincinde ve Galatasaray menfaatlerine göre kulübü yönetmektedir. Hiçbir şeyimi yarım bırakmadım. Kimse şnu düşünmesin saldırılar bizi yıldıramaz. Galatasaray'a verdiğim sözlerim ve vaatlerin hepsini yapacağım.



Hürriyet 


Geri Dön