24 / 04 / 2024

Galatasaray'ın Riva projesindeki inşaat izni 2 kat artıyor!

Galatasaray'ın Riva projesindeki inşaat izni 2 kat artıyor!

Galatasaray’ın Eylül ayı Divan Kurulu dün TT Arena’da yapılırken, Başkan Dursun Özbek yakın dönemde yaptıkları icraatları anlattı. Özbek, Riva'da inşaat izninin 2 kat arttığını belirtti.




Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulu'nda son dönemdeki icraatları anlattı: Transfer, 3 milyon euroya bitti. Maaşlar 59 milyon euroya düştü. Vergiler 20 milyon liraya indi. Riva'da inşaat izni 2 kat artıyor.



Galatasaray’ın eylül ayı Divan Kurulu dün TT Arena’da yapılırken, Başkan Dursun Özbek yakın dönemde yaptıkları icraatları anlattı, sarı­kırmızılıların Süper Kupası da üyelere sergilendi. Başkan Özbek’in konuşmasından satır başları şöyle:



"Mali yapıda en büyük sıkıntımız banka borcu. Şu anda 230 milyon dolar civarında. Bunun 6 milyon doları otel yapımı için alındı. Bu yüzden 120 milyon lira faiz ve KDV ödüyoruz. Bunları ödemesek 60 milyon kârla kapardık.  "


"Borcumuz 340 milyon dolar, yaklaşık 958 milyon lira..."


"Geçmişten gelen statla ilgili alınan reklam ve vergi borçlarımız vardı. Maliye Bakanlığı ile görüşmelerimiz ile borcumuz 20 milyona düşürdük ve 72 ay vadeye yaydık."


"Hasnun Galip’deki binamızı tarihi eser olma özelliğinden çıkardık ve buradaki binaya da yeni inşaata başlayacağız."


"Galatasaray’ın en önemli genel kuruluna hazırlanıyoruz. Burada 2 proje Riva ve Florya’yı önünüze getireceğiz. Riva’daki projeyi geliştirmek amacındayız. 170 bin metre kare inşaat iznini 300­400 bine çıkarmaya çalışıyoruz. Bu iki proje için Emlak Konut ile konuşuyoruz ve 500 milyon dolar civarında bir hasılat paylaşımı gelir olacak. Bu paranın yüzde 90’ını banka borçlarından kurtulmak için kullanacağız."


FETÖ operasyonu

Galatasaray Disiplin Kurulu tarihi bir karara imza attı ve FETÖ soruşturmasında isimleri geçen Bursa eski Valisi Şehabettin Harput, İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile eski futbolculardan Hakan Şükür, Arif Erdem ve İsmail Demiriz’i ihraç etti. Söz konusu isimlerin tümü FETÖ’ye mensup olmakla anılıyordu. Bu gelişmeye göre Disiplin Kurulu ihraç kararını yönetim kuruluna bildirecek. Yönetim de bu kararı onarsa ihraç işlemi kesinlik kazanacak. İtiraz

durumunda genel kurul belirleyici olacak.


Valilik kararı

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da gerçekleşen aylık pan toplantısının başında 15 Temmuz darbe girişimine tepki gösterirken, “Ülkemiz iç savaşın kıyısından dönmüştür” dedi. Burada toplantının Galatasaray Lisesi yerine statta olmasının valiliğinin aldığı karar çerçevesinde olduğuna dikkat çekildi.


‘Şansımız yüksek’

Galatasaray Başkan Yardımcısı ve Hukuk Kurulu Başkanı Prof. Dr. Eşref Alaçayır,Galatasaray Adası’nın hukuki süreciyle ilgili bilgi verdi. Alaçayır, “Bazı kaçak yapıların yıkılmasıiçin davalar açılmıştı. Tahliye davası vardı. Bir dahaki duruşma 27 Eylül 2016... Tahliye davasında şansımızın çok yüksek olduğunu düşünüyoruz” dedi.


Borç 340 milyon dolar

Kulübün 30 Haziran 2016 tarihi itibariyle borç alacak farkının 579 milyon lira (200 milyon dolar) olduğu açıklandı. Borçların ise 985 milyon lira (340 milyon dolar) olduğu belirtildi. Yönetici İsmail Sarıkaya, 6 aylık dönemde borçların sadece 9 milyon dolar arttığına dikkat çekti.


Milliyet


Geri Dön