29 / 03 / 2024

Galata'ya İpek Yolu Dostluk ve Değişim Anıtı dikildi!

Galata'ya İpek Yolu Dostluk ve Değişim Anıtı dikildi!

İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo kapsamında Galata'ya dikilen İpek Yolu Dostluk ve Değişim Anıtı dün düzenlenen törenle açıldı. Kadir Topbaş anıtın, tarihi İpek Yolu'na yeniden hayat verdiğini söyledi...




'İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo' kapsamında Galata'ya dikilen İpek Yolu Dostluk ve Değişim Anıtı dün düzenlenen törenle açıldı. Kadir Topbaş anıtın, tarihi İpek Yolu'na yeniden hayat verdiğini söyledi.


İstanbul ve Güney Kore'nin Gyeongju şehri arasında kültür bağı oluşturmak için düzenlenen 'İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür Expo' kapsamında Galata Meydanı'na dikilen 'İpek Yolu Dostluk ve Değişim Anıtı' açıldı. Galata Meydanı'ndaki törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dünyanın farklı kent ve kültürlerinden insanların barış içerisinde yaşadığı İstanbul'da, bu anıtın açılmasının özel bir anlam taşıdığını söyledi. Topbaş, '8 bin 500 yıllık geçmişiyle İstanbul, bir çok medeniyetin izleri bulunan bir ceyiz sandığı güzelliğini taşımaktadır. Bu anıt sadece Türk-Kore dostluğunu temsil etmiyor. Aynı zamanda tarihi İpek Yolu'na yeniden hayat veriyor. Bir noktada bizler ayak izlerini takip ediyoruz' dedi.


İKİ KENT, TEK MESAJ


İpek Yolu'nun en doğusu ve batısındaki iki kentin, bu atkiviteyle dünyaya farklı mesajlar vereceğini vurgulayan Topbaş, şöyle devam etti: 'Türkiye ile Güney Kore halkının dostlukları, tarihin derinliklerinden gelmektedir. 60 yıl önce bağımsızlığını ilan eden Güney Kore'nin bağımsızlık mücadelesinde Türk askeri kahramanca destanlar yazmışıtır. Özellikle Kore halkına teşekkür ediyorum. Kendilerinin Türk halkına göstermiş oldukları vefa gösterisi ve saygıyı, milli takımın Kore'deki müsabakalarında gördük.' Güney Kore'nin Gyeongsangbuk-do Eyaleti Valisi Kim Kwan Yong da iki ülke arasındaki ilişkilerin daha gelişerek devam edeceğini ümit ettiklerini söyledi.


GALATA'YA YAKIŞTI


Konuşmaların ardından 'İpek Yolu Dostluk ve Değişim Anıtı' İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Güney Kore Gyeongsangbuk Valisi Kim Kwan Yong ve davetliler tarafından açıldı. Topbaş, açılışın ardından tören alanındaki panoya, 'Bin yıllık tarihi İpek Yolu'nu yeniden hayata geçirip geleceğe dostluk ve barış mesajları vermek üzere 1580 yıllık Galata Meydanı'na anıt dikiyoruz. Hayırlı olsun dileklerimle' ifadelerini yazarak imza attı.


Yeni Şafak Gazetesi


Geri Dön