26 / 04 / 2024

Galleria'nın buz pisti yeşile dönüyor

Galleria'nın buz pisti yeşile dönüyor

Türkiye'nin ilk alışveriş merkezi olan 22 yaşındaki Galleria yeni gelecek markalar, açık alanlar ve elektronik çarşı ile ekim ayında değişimini tamamlayacak



22 yıldır hizmet veren buz pisti ise kapatılarak sosyal alana dahil edilecek. Buz pistinin misyonunu tamamladığını dile getiren Galleria Genel Müdürü Hasan Ardıç, 10 milyon dolara mal olan yenileme çalışmalarıyla ilgili şöyle dedi:
"Çoğu yabancı 13'ün üzerinde markayı bünyemize katacağız. Girişte açık alanda kafe, restoranlar bulunacak."
Ardıç, yenileme çalışmaları süresinde kiraları 3 aylığına düşürdüklerini de söyledi.
Tabanlıoğlu Mimarlık ve Danışmanlıktan Mimar Melkan Tabanlıoğlu ise Galleria'da tüm sistemlerin baştan aşağıya yenilendiğini anlatırken, "Marina, otel, AVM konsepti içinde yer alan eğlence merkezi Regata'yı da mağaza karmasıyla deniz ve marin kültürüne uygun bir hale getireceğiz" dedi.

Nöbetçi AVM
Ardıç pazar günü AVM'lerin 18.00'de kapatılmasıyla ilgili olarak da, "Bence olabilir. Ancak trafik sorunun çözemediğiz sürece hayata geçmesi mümkün değil. Avrupa'daki gibi nöbetçi AVM sistemlerinin uygulanabileceğini sanmıyorum" dedi.
Milliyet

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Nöbetçi AVM sistemi getirilsin
Galleria'nın Genel Müdürü Hasan Ardıç, AVM'lerin pazar günü 18.00'de kapanmasına kişisel olarak destek verdiğini belirterek, "Sorun nöbetçi AVM sistemiyle çözülebilir" dedi
AVM'lerin 18.00'de kapanmasıyla ilgili Galeria'nin Genel Müdürü Hasan Ardıç'tan ilginç bir öneri geldi: "Ben AVM'lerin 18.00'de kapanmasını destekliyorum. Farklı bölgeler için nöbetçi AVM sistemi getirilebilir" dedi. Ardıç yeni getirilebilecek tüm önerilere rağmen İstanbul'daki ulaşım sorunu çözülmedikçe yapılacak ne olursa olsuın başarılı olmayacağını, o yüzden aslolanın yatırımcının iyi bir matematikle yatırmını yapmas olduğunu dile getirdi. Galleria'nın 10 milyon dolarlık yatırımla 5 yıllık yenileme süresini ekim ayında dolduracağını ifade eden Ardıç, şöyle konuştu:

BUZ PİSTİ YERİNE KIŞ BAHÇESİ
"Krizde indirim yapmadık ama renovasyon çalışmaları sırasında olası satış kaybı yaşayacak kiracılarımız için tek tek mağazalara özel 3 ay kira indirimleri yapacağız. Bu 6 aya da çıkabilir." AVM'de 12-13 yeni markanın mağaza açacağını belirten Ardıç, "Buz pisti de misyonunu doldurdu. Onun yerine yeme içme alanlarının olacağı bir kış bahçesi açacağız. Sigara yasağı ile alakalı olarak da sahil tarafına bakan restoan ve cafe alanı projelendirdik" dedi.
Sabah

Galleria 10 milyon dolara yenileniyor 22 yıllık buz pisti tarih oluyor
Türkiye'nin ilk alışveriş merkezi (AVM) Galleria 22'nci yılında 10 milyon dolara yenileniyor.

Mağazalar ve yiyecek-içecek katının yenileneceği, sigara yasağı nedeniyle açık havada yeni yeme-içme makanlarının ekleneceği projede, mevcut kiracıların zararları da kira indirimiyle karşılanacak.  Galleria Genel Müdürü Hasan Ardıç, "Galleria 22'nci yaşına gençleşerek girecek. Yenileme tavandan tabana, elektrik sistemlerinden mekanik düzeneklere, aydınlatmandan sütunlara, camlardan korkuluklara kadar olacak. Makyajın ötesinde çok ciddi bir yenileme bu" dedi. Ardıç, şöyle devam etti: "Müşterimizin ne istediğini biliyoruz. Teknosa şu anda dekorasyon çalışmalarını bitiriyor, 15-20 Nisan'da açılacak. Ev tüketimine yönelik bütün markalar yeni bölüme geçecek. Boşalan yere de 12-15 yeni ve ünlü dünya markası Türkiye'de ilk, ikinci veya üçüncü mağazalarını Galleria'da açacak. Yenilenmenin ardından ziyaretçi sayımız da eski günlerine dönecek. Kriz dönemende kiralarda indirim yapmadık. Bu yenilenme dönemende 3 ay indirim uygulayacağız. Bu 6 aya kadar uzayabilir de. Buz pisti misyonunu tamamladı. Orayı insanların Galleria'da daha uzun süre kalacakları yaşam alanlarına çevirmeyi düşünüyoruz." Hasan Ardıç, sektörü düzenleyecek yeni yasa tasarısında pazar günleri saat 18:00'de AVM'lerinin kapanmasıyla ilgili `nöbetçi AVM' önerisi getirdi.
Hürriyet

Türkiye'nin ilk AVM'si yenileniyor
Türkiye'nin ilk alışveriş merkezi Galleria, açılışının 22. yılında yenileniyor

Galleria'nın 10 milyon doları bulacak olan mağazalar ve yiyecek-içecek katının yenilenmesi projesi içerisinde, mevcut kiracıların zararları da kira indirimiyle karşılanacak.

Galleria'ya 1.200 metrekare ile Teknosa ve dünyaca ünlü moda ve giyim markaları ile çocuk markaları katılacak.

Galleria Genel Müdürü Hasan Ardıç, yenilenme süreci ve gelecek hedeflerinin paylaşıldığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, Galleria'nın Türkiye'nin en deneyimli ve en güzel AVM'si olduğunu söyledi.

Deneyimlerin bazen artılar getirdiği gibi eksiler de getirebildiğini ifade eden Ardıç, "Yılların yıpranmışlığının getirdiği bazı zorluklarla da karşılaşabiliyoruz.

Galleria çok deneyimli ve Türkiye'nin en genç AVM'si olma iddiasında. Projemiz Galleria'nın 22. yaşına yetişecek. Çok genç bir AVM olarak bu projeyi ekim ayının başında, ekimin ilk haftası gibi tamamlamış olacağız" dedi.

"BUZ PİSTİ MİSYONUNU TAMAMLADI"
Buz pistinin Galleria'daki misyonunu tamamladığını söyleyen Ardıç, orayı insanların Galleria'da daha uzun süre kalacakları yaşam alanlarına çevirmeyi düşündüklerini, oranın adeta "kış bahçesi" gibi olacağını belirtti.

Hasan Ardıç, Regata'nın yenilenmesinin Galleria ile eş zamanlı olarak başlayacağını kaydetti.
Posta


Geri Dön