28 / 03 / 2024

Gamateks 2014'te İSO ilk 500 hedefinde!

Gamateks 2014'te İSO ilk 500 hedefinde!

Gamateks, 2013 yılı İSO ikinci 500 sıralamasında yerini ilk sırada aldı. Gamateks Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı, "Firmamız 2014 sıralamasında ilk 500 firma içinde yer almayı, Anadolu firmaları içinde de ilk 200'de olmayı hedefliyor" dedi...



Gamateks, 2013 yılı İSO ikinci 500 sıralamasında yerini ilk sırada aldı. Türkiye'de faaliyet gösteren firmalar içinde ciro sıralamasında her yıl bir üst sıraya geçmek için çalıştıklarını aktaran Gamateks Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı, "Firmamız 2014 sıralamasında ilk 500 firma içinde yer almayı, Anadolu firmaları içinde de ilk 200'de olmayı hedefliyor" dedi. 


Öte yandan, firmanın Ar- Ge çalışmalarına verdiği önem ile kumaş ve hazır giyim sektöründe dünya markası olmayı hedeflediğini belirten Aydınlı, "Bu bağlamda fantezi dış giyim için jakarlı kumaşlar ile active sport kumaşlar ve spor giyimi konusunda söz sahibi olmak istiyoruz" diye konuştu. 


Günde 35 ton kumaş üretiyor Denizli Organize Sanayi Bölgesinde 70 bin metrekare kapalı alanda hizmet verdiklerini aktaran Osman Aydınlı, işletmelerinde örme, dokuma, boya, baskı, parça baskı ve terbiye ünitelerinin bulunduğunu kaydetti. Firmanın, Denizli Merkez ve Afyon Dazkırı'da konfeksiyon işletmelerinin bulunduğunu dile getiren Aydınlı, bunların yanı sıra, Mısır İskendiriye'de de bir konfeksiyon işletmelerinin olduğunu ifade etti. Firmanın 2 bin 200 çalışanı ile günlük 35 ton kumaş ve aylık 2 milyon adet mamul üretimi yaptığını ve dünya markalarına hizmet vermeyi sürdürdüğünü anlatan Aydınlı, "Batman'da inşaatı biten 10 bin metrekarelik alanda hem örgü kumaş hem de konfeksiyon üretimine bu yılın ekim ayında başlayacağız. Planlarımızın arasında, bu bölgede daha büyük yatırımlara imza atmak da bulunuyor" şeklinde konuştu. 


2009 yılında İstanbul,Manchester ve Denizli'de tasarım ekipleri kurarak 'fast fashion' akımına uygun ürün ve hizmet vermeye başladıklarım belirten Osman Aydınlı, "2005 yılında 5084 sayılı teşvik yasasında faydalanabilmek için Afyon/ Dazkırı fabrikamızı açarak 500 kişilik istihdam yarattık. Firmamız 2002 yüında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tedarikçi firması listesine girerek ordumuz için gerekli olan tekstü ürünleri gereksinimini karşıladı. Halen de karşılamaya devam ediyor" dedi. 1990 yılında Gamateks Tekstil olarak kurumsallaşma sürecini başlattıklarını dile getiren Aydınlı, "Organize sanayi bölgesinde kurmuş olduğumuz fabrikada 1993 yılında 12 bin 500 metrekare kapalı alanlı binaları içinde dokuma, haşü ve çözgü makinelerini kurarak işletmeye aldık" ifadesinde bulundu. 1996 yüında da boya ve terbiye işletmesini devreye alarak entegrasyonunu tamamlamış olduklarını belirten Aydınlı, "Durmadık, yatırımlarımıza devam ettik. Yatırımlarımız devam ederken hedef olarak Denizli'de yapılmayanı yapmak ve farkmdalık yaratmayı amaç edindik" diye konuştu. 


Dünya Sektör Araştırması


Geri Dön