16 / 04 / 2024

Garage, Kartal ve Zekeriyaköy'de yeni projeler inşa edecek

Garage, Kartal ve Zekeriyaköy'de yeni projeler inşa edecek

Garage İnşaat, Zekeriyaköy'de yeni bir proje için uygun yer arıyor



Sarıgazi ve Zekeriyaköy'deki projelerini Eylül ayında teslim edecek Garage İnşaat, 'önce yap sonra sat' tekniğini Kartal'a da getirecek. Grup Zekeriyaköy'de ikinci bir proje için de uygun yer arıyor

Maden, telekom, sigorta, bilgisayar güvenlik hizmetleri, yatçılık gibi alanlarında faaliyet gösteren ve 2009 yılında Zekeriyaköy ve Sarıgazi'de 200 milyar dolarlık yatırımla inşaat sektörüne giren Garage İnşaat, yeni yatırımlarını Merter, Kartal ve Zekeriyaköy bölgelerinde yapacak. Garage İnşaat Yönetim Kurulu Danışmanı Suat Öztorun, Merter'de 130 metre yüksekliğinde yapılacağını açıkladıkları proje için onay beklediklerini söyleyerek en kısa zamanda projeye başlamayı planladıklarını söyledi. Öztorun, Kartal'da yeni projeye başlamak için arazi baktıklarını, ayrıca Zekeriyaköy bölgesinde de arazi geliştirmek için çalışmalara devam ettiklerini kaydetti. Şehirde arsa üretmenin artık çok zor hale geldiğini söyleyen öztorun "İnşaat sektörünün arsa üretebilmesi için kentsel dönüşüm projelerinin acilen hayata geçirilmesi gerekiyor" diye konuştu. Arsa fiyatlarının olağan değerlerin çok üstüne çıktığına da değinen Öztorun, "Artık arazi geliştirecek yer kalmadı. Bu da arazi sahipleri fiyatları yükseltmesine neden oluyor. Proje geliştiriciler arazileri yüksek fiyatlardan alınca uygun fiyatlı konut yapma imkanı azalıyor. Büyükşehirlerde daha fazla kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

2009 cirosu 245 milyon dolar Öztorun,
Sarıgazi'deki Simplicity projesinde yüzde 70, Zekeriyaköy'de ise yüzde 35-40 satış oranı yakaladıklarını da hatırlattı. Garage Group'un 2009 cirosunun 245 milyon dolar olduğunu söyleyen Bahadır, inşaat sektörünün grup içindeki payının şimdilik yüzde 20 yer tuttuğunu ancak bu oranı artırmayı planladıklarını söyledi. Group Merter'deki ilk rezidans projesi için 75 milyon dolar yatırım yapmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

'Yatırımları özsermaye ile yapıyoruz'

"Biz yatırımlarımızı özsermayemizle yapıyoruz. Önce yap sonra sat politikası izliyoruz. Bu dönemde tüketiciler sektöre yeni giren firmalardan bunu bekliyorlar. Önce satıp sonra yatırım yapacak firmalar risk oluşturuyor" diyen Garage İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Bülent Bahadır ise "Piyasada çok ucuz yerler telafuz ediliyor. Bu fiyatları bu şablonlara oturtmak mümkün değil" diye konuştu. Öztorun, "Tüketici kredisi kullandırmayıp sadece kendi içinde finanse eden firmalar risk oluşturuyor. Bankalarla çalıştığınızda projenizin yüzde 50-60 finansmanını garanti etmek zorundasınız. Ancka bu şekilde çalışmayanlar riskli" diye konuştu.
Sabah Emlak


Geri Dön