19 / 03 / 2024

Garanti 2013'te 70 bin kişiyi konut kredisi ile ev sahibi yaptı!

Garanti 2013'te 70 bin kişiyi konut kredisi ile ev sahibi yaptı!

Garanti Mortgage Genel Müdür Yardımcısı Kerem Ömer Orbay, 2013'te yaklaşık 70 bin kişiyi, konut kredisi kullandırarak ev sahibi yaptıklarını açıkladı.Garanti 2013'te 70 bin kişiyi konut kredisi ile ev sahibi yaptı...



Capital ve Ekonomist dergileri ve Garanti Mortgage'ın işbirliğiyle "Adana'da Konut Sektöründe Riskler ve Fırsatlar 2014" konulu panelde konuşma yapan Garanti Mortgage Genel Müdür Yardımcısı Kerem Ömer Orbay, insanları ev sahibi yapmanın güzel bir duygu olduğunu ifade etti.


70 Bin Kişi Konut Kredisi Kullanarak Ev Sahibi Oldu


2013'te yaklaşık 70 bin kişiyi, konut kredisi kullandırarak ev sahibi yaptıklarını ifade eden Orbay, "280 bin kişi Garanti Bankası tarafından finanse edilmiş evlerde yaşıyorlar. Bu bizim için gurur verici bir durum" dedi.


2007 yılında Garanti Bankası'nın iştirakiyle kurulan Garanti Mortgage hakkında açıklamalar yapan Orbay, ''Biz de şirket olarak Garanti Bankası'nın şubeleri aracılığıyla tüketicilere konut kredisi imkanı sunuyoruz. Konut kredisi bir amaç değil, konut alımını finanse etmeye yönelik bir araç. Bizim amacımız tüketici konutunu alırken, doğru finansal yöntemleri anlatmak. Türkiye'nin çeşitli üniversiteleriyle birlikte şubelerimizdeki tüm elemanlarımızı eğitime tabi tutuyoruz'' ifadelerini kullandı.


Kentsel Dönüşüm En Önemli İhtiyaçlardan Biri


Kentsel dönüşümün Türkiye'nin en önemli ihtiyaçlarından biri olduğunu dile getiren Orbay, şunları kaydetti:


''Kentsel dönüşüm projeleri, inşaat, yapı malzemeleri ve gayri menkul sektörünü olumlu yönde etkilerken ülkenin ekonomisine ve sosyal gelişimine katkı sağlıyor. Mortgage kredilerini milli gelirle karşılaştırdığımızda daha yolun başında olduğumuz ortada. Zengin tarım potansiyeli ve buna dayalı sanayi faaliyetleriyle gelişme merkezi olarak karşımıza çıkan Adana, doğudan aldığı göçün etkisiyle son dönemde nüfus artış hızı en yüksek illerden birisi. Bu da yatırımcıların şehre yönelimini arttırıyor. Kentsel dönüşüm kapsamındaki çalışmalar ve yeni projeler,  Adana  ve mortgage sektörü için önemli gelişim alanlarından biri. Garanti Mortgage olarak, bilgi birikimimiz, uzmanlığımız ve pazar liderliğimizle, 24 şubemizde 330 çalışanımızla sektörün Adana'da çok daha büyük hacimlere ulaşması için elimizden geleni yapacağız.''


AA


Geri Dön