26 / 04 / 2024

Garanti Konut, Nevşehir'e termal tesis yapacak!

Garanti Konut, Nevşehir'e termal tesis yapacak!

Garanti Konut, termal turizm sektörüne giriyor. Şirket, Nevşehir Kozaklı'da 50 milyon dolarlık yatırım yapmak için ilk adımı attı. 484 daireli hisseli gayrimenkul sistemiyle 10'ar günlük devreler halinde satışa sunulan tesislere yoğun ilgi olduğu belirtil



Jeotermal kaynaklar açısında dünyada yedinci sırada yer alan Türkiye'de bin 300 noktada termal su tespiti yapıldığı belirtiliyor. Bu kaynağa rağmen dünyadaki termal turizm pastasından yeterince pay alınmaması kaliteli tesis azlığına bağlanıyor. Kozza Termal Genel Koordinatörü Mehmet Elifoğlu, Nevşehir Kozaklı'da yeni bir tesis kuracaklarını ifade etti. Türkiye'nin termal turizminden daha çok pay alabilmesi adına bu yatırımı yaptıklarını anlatan Elifoğlu, dünyada jeotermal kaynakların artık insan sağlığı için önem arz ettiğini ve tedavi yöntemlerinde de kullanıldığını ifade etti. Elifoğlu, başta romatizmal hastalıklar olmak üzere birçok hastalığın tedavisi için son 10 yılda büyük aşama kat edildiğini belirtti. Mehmet Elifoğlu, termal turizm amaçlı senelik Almanya ve Macaristan'a 10 milyon kişi, Rusya'ya 8 milyon kişi, Fransa'ya 1 milyon kişi, İsviçre'ye 800 bin kişinin gittiğini söyledi. Almanya'da termal turizm tesislerindeki toplam yatak kapasitesinin 750 bin adet olduğunu ifade etti.

Avrupa'daki termal tesislerdeki fiyat pahalılığının sigorta şirketlerini yeni arayışlar içerisine soktuğunu anlatan Elifoğlu, şöyle konuştu: "Türkiye termal turizm açısından artık tercih edilen ilk ülke konumunda. Hem tesis hem de buradaki konaklama fiyatları çok uygun. Ancak kaliteli tesisin olmaması sektörde, turizm açısından bizim için önemli bir dezavantaj. Bu sebeple sektörde Garanti Konut olarak yatırım yapıyoruz. Bu yatırımla termal turizmine 484 daireli hisseli gayrimenkul sistemiyle 10'ar günlük devreler halinde satışa sunduğumuz tesis inşa ediyoruz. Her türlü sosyal etkinliğin düşünüldüğü tesis için 50 milyon dolarlık yatırım hedefliyoruz. 1 Eylül 2013 tarihinde de ilk misafirlerimizi ağırlamayı amaçlıyoruz." dedi.

ZAMAN


Geri Dön