23 / 04 / 2024

Garanti Mortgage, konut hesabı ile ev sahibi yapıyor!

Garanti Mortgage, konut hesabı ile ev sahibi yapıyor!

Mortgage Uzmanı Garanti; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın, konut sahibi olmayanlara, 15 bin lirayı geçmemek üzere devlet katkısı sağlaması konusundaki yönetmeliğin ardından çalışmalarını tamamladı.



Mortgage Uzmanı Garanti; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın, konut sahibi olmayanlara, 15 bin lirayı geçmemek üzere devlet katkısı sağlaması konusundaki yönetmeliğin ardından çalışmalarını tamamladı. 26 Şubat’ta Resmi Gazete’de yayınlanan ve Ağustos sonunda yürürlüğe girmesi beklenen yönetmelikle birlikte, devlet katkısı, ilk ve tek konut alımlarında, hesap açtırıp 3 yıl sistemde kalan ve düzenli ödeme yapanlara sağlanacak. Bu haktan yararlanarak ev sahibi olmak isteyenler, Garanti Bankası şubelerinden “Konut Hesabı” açtırabilecek. Vatandaşların ilk evlerini satın almasını desteklemeyi amaçlayan Garanti Mortgage, devlet katkısına hak kazananlara, konut kredisi ihtiyaçlarına yönelik zengin ürün yelpazesi ve uzmanlığıyla hizmet verecek. Uygulamanın, konut edinmek amacıyla peşinat biriktirenleri teşvik ederek piyasayı hareketlendirmesi bekleniyor.


Haber AA'da şu şekilde yer aldı;


İlk ve tek konut alımında devlet katkısından yararlanmak isteyenler Garanti Bankası şubelerinden "Konut Hesabı" açtırabilecek.


Şirket açıklamasına göre, Garanti Mortgage, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, konut sahibi olmayanlara 15 bin lirayı geçmemek üzere devlet katkısı sağlaması konusundaki yönetmeliğin ardından çalışmalarını tamamladı.


26 Şubat'ta Resmi Gazetede yayımlanan ve yayım tarihinden 6 ay sonra yürürlüğe girecek olan yönetmelikle birlikte, devlet katkısı ilk ve tek konut alımlarında, hesap açtırıp 3 yıl sistemde kalan ve düzenli ödeme yapanlara sağlanacak. Bu haktan yararlanarak ev sahibi olmak isteyenler, Garanti Bankası şubelerinden "Konut Hesabı" açtırabilecek.


Vatandaşların ilk evlerini satın almasını desteklemeyi amaçlayan Garanti Mortgage, devlet katkısına hak kazananlara, konut kredisi ihtiyaçlarına yönelik zengin ürün yelpazesi ve uzmanlığıyla hizmet verecek. Uygulamanın, konut edinmek amacıyla peşinat biriktirenleri teşvik ederek piyasayı hareketlendirmesi bekleniyor.


AA


Geri Dön