19 / 04 / 2024

Garantialsat Gayrimenkul, Malezya ile işbirliği yapacak!

Garantialsat Gayrimenkul, Malezya ile işbirliği yapacak!

Malezya’yla işbirliğine imza atmak üzere görüşmelere başlayan Garantialsat Gayrimenkul Yatırım fonu, son dönemde yaptığı yatırımlarla adı ön plana çıkan Malezya’nın devlet fonu Khazanah ile dirsek temasına girdi...




Körfez ülkelerinin ardından Uzakdoğu’nun parlayan yıldızı Garantialsat Gayrimenkul Yatırım fonu, Malezya’yla yeni işbirliklerine imza atmak üzere görüşmelere başladı. Malezya devlet yetkilileri ve Khazanah yöneticileri Türkiye’ye ve ekonomisine inançlarının tam olduğunu, Türkiye’de uygun yatırım olanaklarını değerlendirmeye devam edecekleri bilgisini verdi.


Yabancı yatırım işbirlikleriyle Türkiye’ye dış fon girişi sağlayarak 2,5 milyar dolara ulaşan ulusal ve uluslararası gayrimenkul yatırımını yöneten Garantialsat,Körfez ülkelerinin ardından Uzakdoğu’nun parlayan yıldızı Malezya’yla da yeni işbirliklerine imza atmak üzere görüşmelere başladı.Garantialsat Gayrimenkul Yatırım fonu Türk kamuoyunun yakından tanıdığı ve son dönemde yaptığı yatırımlarla adı ön plana çıkan Malezya’nın devlet fonu Khazanah ile dirsek temasına girdi. Geçtiğimiz yıl AbraajCapital'e ait Acıbadem hisselerini çok ciddi bir bedelle satın alan Khazan fonu, son olarak Boğaz köprülerini de kapsayan Otoyol İşletme ihalesini Koç Grubu ile yaptığı konsorsiyum ile kazanmıştı.


Malezya devlet yetkilileri ve Khazanah yöneticileri ile bir araya gelen Garantialsat yönetim kurulu üyeleri yaptıkları görüşmeler neticesinde, Malezyalı yetkililerinTürkiye’ye ve ekonomisine inançlarının tam olduğunu, Türkiye’de uygun yatırım olanaklarını değerlendirmeye devam edecekleri bilgisini verdi.


Garantialsat Genel Mudur yardımcısı Hakan Cengiz ve beraberindeki heyet Sayın Malezya Büyükelçisi Ekselansları Dato'SaıpulAnuar yaptığı ziyaret sonrasındaki açıklamasında; Malezya Devlet fonu Khazanah ile bir süredir görüştüklerini ve uzun soluklu bir birliktelik arzu ettiklerini dile getirdi. Khazanah fonuna daha çok Türkiye deki yatırımları konusunda danışmanlık vereceklerini belirten Hakan Cengiz, global yatırım şirketlerinin Türkiye'yi ve fırsatlarını iyi anlamaları doğru zamanda doğru yatırıma yönlenmeleri konusunda her zaman bir partnere ihtiyaç duyduklarını ve Garantialsat olarak kesinlikle danışmanlık anlamında doğru adres olduklarını belirtti.

Garantialsat, Körfez ülkelerindeki önemli yatırım ve fon şirketlerine Türkiye yatırımları konusunda danışmanlık ve partnerlik yapıyor.



Geri Dön