25 / 04 / 2024

Gardabani Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nin açılışı!

Gardabani Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nin açılışı!

Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili, Çalık Enerji'nin Gürcistan'da açtığı doğalgaz çevrim santralinin, ülkesinin enerji piyasası ve bağımsızlığına büyük katkı sağlayacağını söyledi.



Çalık Enerji'nin 230 megavat kapasiteli Gardabani Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nin açılışında konuşan Garibaşvili, santralin bağımsız Gürcistan'da yapılan en büyük enerji projesi olduğunu ifade etti.


Enerji açısından sorun yaşandığı zaman bu santrallerin kısa süre içerisinde sistemi elektrikle beslemeye hazır bulunacağını dile getiren Garibaşvili, "Bu santralin inşaatına geçen yıl ocak ayında başladık ve sözleşmedeki süreden 3 ay erken bitirdik. Başarılı çalışma için Çalık Enerji'ye teşekkür ederim. Santral, Gürcistan'ın enerji piyasası ve enerji bağımsızlığına büyük katkı sağlayacak. Bu projeyle Gürcistan enerji hayatında yeni bir dönem başladı" değerlendirmesinde bulundu.


Gürcistan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Kakha Kaladze de bu tarz projelerin ülke ekonomisi için önemli olduğunu vurgulayarak, "Enerji Bakanlığı olarak uzun vadeli projelerimiz var, ülkenin gelişmesi için enerji sektörü çok önemli. Gelişmiş ve ekonomisi güçlü bir ülke inşa etmek istiyoruz. Ortak amaçlarımızın gerçekleştirilmesine bu tarz projelerle katkı sağlıyoruz ve bundan gurur duyuyorum. Sayın Taner Yıldız'a da bu projenin gerçekleşmesi için destekleri ve yakın ilişkilerin kurulmasındaki yardımı için teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Kaladze, Suruç'taki terör saldırısına da değinerek, hayatını kaybeden kişilerin ailelerine ve Türk halkına başsağlığı diledi.



AA


Geri Dön