20 / 04 / 2024

Gardrobunuz size yetmiyor mu?

Gardrobunuz size yetmiyor mu?

Beğenip aldığınız, ancak belki yılda bir kez bile giymediğiniz gömlekler, aklınız kalmasın diye alınmış ayakkabılar, çantalar, yazın kışlıklar, kışın yazlıklar derken artık standart gardroplar yetmiyor.



Beğenip aldığınız, ancak belki yılda bir kez bile giymediğiniz gömlekler, aklınız kalmasın diye alınmış ayakkabılar, çantalar, yazın kışlıklar, kışın yazlıklar derken, giyim kuşam materyalleri artık standart gardroplara sığmıyor. 

Durum o hale geldi ki, yeni yapılan evlerin mimari tasarımı oluşturulurken, çoğunlukla giyim odaları da öngörülüyor. Hatta evin temel mimarisinde yoksa bile, merpen altı boşluklar, teras boşlukları ya da yatak odasının bir bölümü, giyim odasına çevrilebiliyor. 


Moda tasarımcıları, özellikle çalışan kadınlar için rahat hareket olanağı sağlayan giyim odalarını daha işlevsel hale getirmek için şu önerilerde bulundu, "Giyinme odası olarak ayrılmış mekanın ölçülerine göre ve sizin rahat hareket edeceğiniz bir alanı gözönüne alarak dolap, raf, çekmece gibi malzemeleri belirleyin. Odanızın aydınlık olmasına özen gösterin, doğal aydınlatma araçlarını kullanın ki, giyim seçimlerinde ışık yanılgısı yaşamayın. Kıyafetlerinizi tür ve renklerine göre sınıflandırın. Kombinasyon tercihleriniz kolaylaşacaktır. Eşyalarınızı ihtiyaçlarınıza ve kullanım sıklığınıza göre sıralayın." 


Sabah




Geri Dön