16 / 04 / 2024

GATA Çekmeköy'de yeni tesislerine taşınıyor!

 GATA Çekmeköy'de yeni tesislerine taşınıyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul’daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Komutanlığı’nın Çekmeköy’de yapılacak yeni tesislere taşınacağını bildirdi







Şimşek, “GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Komutanlığı’nın ulusal sağlık yapı standartlarına uygun, depreme dayanıklı ve ihtiyaçları karşılayacak modern tesislerde sağlık hizmeti sunması maksadıyla yeni tesislerinin Çekmeköy’de yapılması planlanmaktadır” dedi. Şimşek, İzmir’deki İstihkam Okulu, Tuzla’daki Piyade Okulu, Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Mamak’taki MEBS Okulu’nun arazilerinin Maliye Bakanlığı’na iade edilmesine yönelik bir çalışma bulunmadığını kaydetti. CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu’nın soru önergesini yanıtlayan Şimşek, askeri arazilerin Maliye Bakanlığı’na devriyle ilgili şunları kaydetti:




“Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kullanımındaki araziler konusunda Genelkurmay Başkanlığı ile Başbakanlık arasında bir anlaşma yapılmamıştır. Asker hastanelerinin devredilmesi ile ilgili herhangi bir çalışma bulunmamaktadır. İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı (İzmir/Narlıdere), Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı (Ankara/Etimesgut), Piyade Okulu Komutanlığı (İstanbul/Tuzla), Muhabere Elektronik Bilgi Sistemler Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı (Ankara/Mamak) arazilerinin Maliye Bakanlığı’na iade edilmesine yönelik bir çalışma bulunmamaktadır. Kuvvet komutanlıkları sorumluluğunda olan ve askeri maksatlarla kullanımına ihtiyaç duyulmayan araziler Maliye Bakanlığı’na iade edilmiştir ancak, bu çalışmalar münferit taleplere yönelik olup, halihazırda geneli içeren bir çalışma bulunmamaktadır. İstanbul’daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Komutanlığı’nın ulusal sağlık yapı standartlarına uygun, depreme dayanıklı ve ihtiyaçları karşılayacak modern tesislerde sağlık hizmeti sunması maksadıyla yeni tesislerinin Çekmeköy’de yapılması planlanmaktadır.”


Milliyet


Geri Dön