18 / 04 / 2024

GAÜ'de doğa ve çevre dostu Avrupa mimarisi sergileniyor!

GAÜ'de doğa ve çevre dostu Avrupa mimarisi sergileniyor!

Girne Amerikan üniversitesi (GAÜ), 30'uncu akademik yılını kutlamaya hazırlanırken, Avrupa Mimarlar Konseyi'nin (ACE) kuruluşunun 20. yılı kapsamında hazırlanan "Avrupa'da Sürdürülebilir Mimarlık" sergisine ev sahipliği yapıyor.



Girne Amerikan üniversitesi (GAÜ), 30'uncu akademik yılını kutlamaya hazırlanırken, Avrupa Mimarlar Konseyi'nin (ACE) kuruluşunun 20. yılı kapsamında hazırlanan "Avrupa'da Sürdürülebilir Mimarlık" sergisine ev sahipliği yapıyor. Avrupa'nın çeşitli bölgelerinden sürdürülebilirlik açısından en iyi mimari uygulama örneklerini içeren ve 25 Avrupa ülkesinden 32 projeyi kapsayan sergi 28 Şubat tarihine kadarGAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde sergilenecektir. "Avrupa'da Sürdürebilir Mimarlık Sergisi" Türkiye Mimarlar Odası tarafından Türkçe ve İngilizce şeklinde sunuma hazırlanmış ve TMMOB MimarlarOdası, GAÜ Çevre ve Doğa Araştırma Uygulama Merkezi ve GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle Kıbrıs'ta ilk kez Girne Amerikan Üniversitesinde sergilenmektedir. 

Avrupa'da Sürdürebilir Mimarlıksergisinin açılış törenine GAÜ CEO'su ve GAÜ Doğa ve Çevre Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Yrd. Doç. 

Dr. Asım Vehbi, GAÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. 

Sualp Davut, GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. 

Hossein Sadri, In-Site Architecture Kurucusu Ali Yapıcıoğlu, bölüm başkanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. 

Sergi açılılında konuşma gerçekleştiren GAÜ CEO'su ve GAÜ Doğa ve Çevre Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nin bugüne kadar bir çok çevre ve doğaya duyarlı projeler gerçekleşetirdiğini söyleyerek, fakültenin aktivitelerinden keyif aldığını, akademisyenler ve öğrenciler ile birlikte bu projelerin sürdürüldüğünü belirtti. Vehbi, kendisinin eski Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı ve GAÜ Çevre ve Doğa Araştırma Uygulama Merkezi başkanı olarak kurumsal ve şahsi çerçevede çevre ve doğa konusuna hassasiyetlerinin olduğunu vurguladı. Serginin konusunun Avrupa'da sürdürülebilir mimari olduğunu dilegetiren Vehbi, 


Halkın Sesi


Geri Dön