25 / 04 / 2024

Gayrettepeliler yeşil alanların çoğaltılmasını istiyor!

Gayrettepeliler yeşil alanların çoğaltılmasını istiyor!

Kentsel dönüşüm projeleri yapılırken orada oturan halka da sorulmalı diyen Gayrettepeliler, "Nasıl bir semt istiyoruz" sorusuna karşılık bir araya geldikleri forumlarda yeşil alanları çoğaltılmış bir Gayrettepe istediklerini belirtti...



Kentsel dönüşüm projeleri yapılırken orada oturan halka da sorulmalı diyen Gayrettepeliler, "Nasıl bir semt istiyoruz" sorusunu bir araya geldikleri forumlarda tartışıyor. En son 19 Eylül'de Gayrettepe Çevre Kültür Derneği'nin düzenlediği, Gayrettepe Park Platormu ve MAYLidam Derneği'nin de katıldığı forumda, somut projeler konuşuldu. 1999 depreminden sonra MAY Projesi kapsamında Gayrettepe mahallesi için gerçekleşen ve 2013'te Yeni Yüzyıl mimarlık bölümü öğrencileri ile birlikte hazırlanan proje Mimar Ahmet Turhan Altıner ve Zafer Akay tarafından sunuldu. Mimar Altmer, hazırladıklan Gayrettepe planını şöyle anlatıyor:

AFETE GÜVENLİ TASARIMLAR

"Afete güvenli Gayrettepe için nesnel ölçütler aradık. Yeni yaşam mekanlarına güneşe doğru yönlenme sağladık. Eğimli Gayrettepe'ye 'terraarchitecture' önerimizle doğal ışık alabilecek yer altı mekanları tasarladık. Öğrenciler bütün bu sevgi mekanlarım yürüme ve bisiklet yollarıyla bağladılar."

İmzalar toplanıyor

Beşiktaş ilçesine bağlı Gayrettepe'de imza kampanyası başladı. Türkiye'ye yayılmasını istedikleri imza metninde şu temel talepler yer alıyor: "Yeşil alanları çoğaltılmış; lisesine kavuşmuş; park, spor ve oyun alanları yaratılmış; bisiklet yollarıyla bezenmiş; evcil hayvan gezdirme ve yaya yolları planlanmış; binaları güneşe doğru yönlenmiş; afet güvenli bir Gayrettepe istiyorum."


Hürriyet

Geri Dön